La Guàrdia Civil de València deté 9 persones per un delicte de tràfic de drogues a la localitat de Riba-roja

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil de Riba-roja juntament amb Policia Local de està localitat, en el marc dels serveis orientats a prevenir i perseguir el tràfic de drogues, ha desenvolupat l’operació “DOKESHI”, procedint a la desarticulació d’un grup que es dedicava a la venda de substàncies estupefaents entre menors ia la confiscació de gran quantitat de substàncies estupefaents i efectes relacionats amb l’activitat il·lícita aclarida.

Abans de l’inici de l’Estat d’alarma es va detectar en un institut de la localitat de Riba-roja, la distribució de marihuana sintètica, una substància estupefaent molt perillosa coneguda com “Pescao” que va provocar que diversos alumnes de l’institut haguessin de ser atesos després de patir desmais i convulsions després consumir-la.

Com a conseqüència dels contactes establerts als centres educatius, fruit de l’execució de el Pla Director per a la Convivència i millora de la Seguretat Escolar, a més de la important col·laboració de la Policia Local de la localitat de Riba-roja es van demanar les primeres dades per donar començament a l’operació DOKESHI.

Durant les investigacions, es va detectar que un grup de joves curta edat, de la localitat de Riba-roja, introduïen la referida Marihuana sintètica distribuint-la entre menors per al seu consum i que fins i tot utilitzaven a altres menors perquè aquests la venguessin al seu torn en els centres.

A més de la marihuana sintètica, distribuïen altres substàncies com Cocaïna, Haixix, Èxtasi i Ketamina, aquesta última la arribaven a “cuinar” ells mateixos en un domicili.

El passat 22 d’abril, es va dur a terme l’explotació de l’operació, amb la realització de tres registres en habitatges de la localitat de Riba-roja, els quals van finalitzar amb la detenció de 9 persones com a autores de delicte de tràfic de drogues, amb diferent grau de participació, juntament amb una important i variada quantitat de substàncies estupefaents, preparades per a la venda a la venda al detall i material per preparació.

Durant els tres registres efectuats a la localitat de Riba-Roja, va confiscar 2kg de marihuana a cabdells, 200 gr d’haixix, 5 glans d’haixix, 60 comprimits d’èxtasi, 15 gr de Ketamina, 4 pots de cloretilo, 2 rèpliques d’armes de foc (aire comprimit), 2 telèfons mòbils, 2 bàscules de precisió, 1 grillons, una defensa extensible i al voltant de 6.600 euros.

Com a conseqüència d’aquesta operació, els agents de la Guàrdia Civil de Riba-Roja, han procedit a la detenció de 9 persones 6 homes i tres dones d’edats compreses entre els 15 i 50 anys i tots de nacionalitat espanyola, per un presumpte delicte contra la salut pública, per tràfic de drogues.

Gràcies a aquesta operació portada a terme per la Guàrdia Civil de Riba-roja, amb el suport de la Policia Local de la localitat, s’ha aconseguit desmantellar un gran punt de venda de substàncies estupefaents a la localitat de Riba-Roja.

Les diligències han estat lliurades al jutjat de 1r Instància i Instrucció nº 6 de Lliría.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*