La Guàrdia Civil deté al responsable del robatori de coure a Xiva per valor de més de 5.000 euros

24

Post també disponible en: Castellano

S’ha posat fi a uns fets delictius que es venien cometent en la localitat valenciana des del mes d’agost

L’autor ha sostret cables de coure per valor de 5.000 euros de diversos punts del nucli urbà i urbanitzacions 

La Guàrdia Civil de València deté al responsable del robatori de coure, per un valor de 5.000 euros, que es venia patint des del mes d’agost en la localitat de Xiva.

L’Operació ‘FUNIS’ va tindre el seu inici a mitjan mes d’octubre, quan un representant de l’Ajuntament de Xiva, va denunciar els fets en l’aquarterament després del malestar generat entre els veïns per les queixes i incidències patides causades pel tall del subministrament elèctric. Els fets van afectar fins a 9 punts diferents del nucli urbà i d’urbanitzacions del municipi.
Després de nombroses perquisicions, agents de la Guàrdia Civil van aconseguir identificar a l’autor dels fets i el modus operandi que seguia per a la comissió del delicte: l’autor estacionava el seu vehicle en un carrer de la localitat fingint estar patint una avaria en aquest, per a això fins i tot obria el capó i fingia cridar a una grua per al desplaçament del cotxe a un taller. Era en aqueix moment en el qual s’assegurava de no tindre presència de testimonis en els voltants abans de la comissió del robatori. Quan això ocorria, aprofitava per a tallar el cablejat de la via pública, extraure-ho de les arquetes i carregar-ho en el vehicle, fugint ràpidament del lloc. 
Agents de la Guàrdia Civil de València van aconseguir evidenciar la vinculació d’aquest vehicle amb altres fets delictius comesos amb anterioritat, obtenint també informació de la implicació del detingut en anteriors fets delictius per sostracció de cablejat de coure.
El valor del cablejat de coure sostret ascendeix a més de 5.000 euros. L’autor, un home de 24 anys i de nacionalitat espanyola, ha sigut detingut en la localitat de Xiva i se li atribueixen diversos delictes de robatori amb força en les coses. 
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Requena.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*