La Guàrdia Civil deté als autors dels robatoris en segones residències en les localitats d’Alzira, Tavernes y Corberá

Post també disponible en: Castellano

Els autors aprofitaven l’absència dels habitants per a entrar per la força i sostraure tot tipus d’objectes (electrodomèstics, televisors, joies, diners), que han sigut recuperats pels agents.

Posteriorment, els entregaven en un locutori a canvi d’efectiu.

La Guàrdia Civil de València deté als autors de múltiples robatoris comesos en segones residències de les localitats de Corbera, Tavernes de la Valldigna i Alzira (València).

L’Operació ‘FIATOBLO’ va donar principi el mes de gener passat, després de la recepció de nombroses denúncies relatives al robatori amb força en establiments i en habitatges, moltes d’elles segones residències d’estiueig, en diverses localitats: Corbera, Tavernes de la Valldigna i Alzira (València).
Els agents van observar que els autors d’aquests fets, utilitzaven, per a la comissió d’aquests delictes, l’ajuda d’un vehicle (una furgoneta comercial), la qual, primerament, van sostraure d’una nau industrial situada en un polígon de la localitat de Corbera. Els agents també s’adonen de la similitud en el modus operandi: robatori mitjançant la força, forçant els panys de portes o escalament, per a accedir a l’interior d’establiments i habitatges (la majoria segones residències), les quals es troben en aquestes èpoques, no habitades en la seua gran majoria. També s’observa que, en totes les denúncies presentades, els objectes sostrets es corresponen i guarden concordança entre ells: xicotets electrodomèstics, aparells electrònics, roba de marca, joies i diners en efectiu. 
Després d’una àrdua labor de vigilància, els agents aconsegueixen identificar als 2 autors dels fets, 2 homes de nacionalitat espanyola. Així mateix, també s’esbrina que aquests traslladaven els objectes robats a un locutori situat en la localitat d’Alzira (València), on els intercanviaven per diners en efectiu. 
El 13 de gener, els agents tenen coneixement de l’existència d’un accident d’una furgoneta de color blanc, la qual, després d’eixir fugint d’un control policial i donar-se a la fugida, té una eixida de via, deixant el vehicle abandonat i fugint del lloc amb direcció a la localitat de Carcaixent (València). Per les característiques del vehicle i dels homes, similars a les dels autors dels robatoris, es realitzen gestions per a la seua localització i identificació, donant com a resultat la seua ubicació a l’interior del centre comercial de Carcaixent, on van comprar roba per a canviar-se a l’interior del lavabo.
Després del visionat de les càmeres de vigilància de l’establiment, s’aconsegueix la identificació dels 2 homes, de 19 i 26 anys i de nacionalitat espanyola, amb residència a Alzira, als qui se’ls imputa un delicte continuat de robatori amb força en establiments i habitatges i robatori de vehicle. 
El mes de febrer passat es procedeix a l’explotació de la II fase de la investigació, procedint-se a la inspecció del locutori situat a Alzira, on s’aprehenen nombrosos objectes procedents dels robatoris comesos en les localitats de Tavernes de la Valldigna i Alzira i es deté al seu propietari, un home de 34 anys i de nacionalitat marroquina, a qui se li imputa un delicte d’encobriment. 
Els objectes recuperats són entregats pels agents de la Guàrdia Civil encarregats de la investigació als seus legítims propietaris, els qui els reconeixen sense cap gènere de dubtes.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 3 de Sueca.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*