La Guàrdia Civil intercepta a Xiva un transport amb més de 1.100 perdius destinades a donar-los caça il·legalment

Post també disponible en: Castellano

Els agents van trobar en la part posterior del camió 92 caixes de cartó que albergaven 12 ocells cadascuna, sent un total de 1.104 perdius

Els autors han estat denunciats per la manca de la guia d’origen i sanitat pecuària, de l’autorització per a transportar animals vius i del certificat de desinfecció del vehicle, com també per no portar aigua ni menjar per als ocells

La Guàrdia Civil ha formulat diverses denúncies administratives per transport il·legal i solta, no autoritzada, de centenars de perdius per a la realització d’una cacera en un terreny cinegètic del terme municipal de Xiva.

Després d’una àrdua recerca per part de la Patrulla de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de la Comandància València, la tarda del passat dia 14 de novembre, en col·laboració amb la Patrulla de Protecció de la Naturalesa la Guàrdia Civil de Benaguasil, es va donar l’alt reglamentari a un camió procedent de la província de Lleida.

Els agents van procedir a la identificació dels ocupants del vehicle. A continuació, van obrir la part posterior i van trobar 92 caixes de cartó que albergaven 12 ocells cadascuna, sent un total de 1.104 perdius. A més, aquestes caixes no portaven aigua ni menjar per als ocells, per la qual cosa podria haver esdevingut en la mort de diverses perdius.

Durant la recerca, els agents van ser coneixedors que la intenció dels ocupants, d’aquest camió, era deixar anar les perdius en un vedat del terme municipal de Xiva, el president del qual d’aquest, prèviament, havia permès aquesta acció sense els permisos reglamentaris.

Els autors han estat denunciats per la manca de la guia d’origen i sanitat pecuària, de l’autorització per a transportar animals vius i del certificat de desinfecció del vehicle, com també per no portar aigua ni menjar per als ocells.

Igualment, el president del vedat, no va mostrar als agents la preceptiva resolució de la conselleria competent en matèria cinegètica que autoritzés l’adquisició i solta de l’ocells.

Gràcies a aquesta intervenció s’ha pogut evitar les possibles conseqüències epizoòtiques i perjudicials per a la fauna autòctona de la zona.

Els fets han estat posats en coneixement de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana (Seccions de Ramaderia i de Caça i Pesca).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*