La I Trobada de Teatre Juvenil de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana se celebra a Xest

Post també disponible en: Castellano

Xest ha acollit aquest passat dissabte la I Trobada de Teatre Juvenil organitzat per la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xest.

L’activitat es va realitzar en el Centre de Formació de Persones Adultes de Xest, en horari de 10.00 a 19.00 i va comptar amb la participació de 15 joves dels grups Avant va el carro, Faràndula Teatre, Carabau i Estudi Yulia Vashchenko, 

Abans de començar l’activitat, la regidora de Cultura, Mª Ángeles Llorente, i el President de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, Matías González Pinos, van donar la benvinguda als i les participants. “Vull donar-vos la benvinguda a la nostra població en nom de tot l’Ajuntament. Aquesta trobada de teatre juvenil està emmarcat en la celebració de la Mostra de Teatre No Professional de Xest, un esdeveniment en el qual, des de fa 25 anys, participen grups de tota Espanya. El nostre poble compta amb una gran afició al teatre, prova d’això és que en els últims 20 anys hem tingut fins a 4 grups de teatre”, explicava la regidora. “El fet que participeu en aquesta jornada i que formeu part de grups de teatre tenen un valor social molt gran, no sols pel que a vosaltres i a vosaltres us aporta, sinó perquè en les poblacions en les quals esteu o aneu quan actueu, construís cultura des de la base, des del poble; i això, fer teatre per al poble, té un valor incalculable”.

“Des de la Federació a vegades estem una mica llunyans, però ara volem iniciar la tradició que hi haja una trobada anual juvenil amb tallers i actes, perquè els joves pugueu veure i fer teatre. Al juny del pròxim any pot ser que estiguem convidats a la trobada de Catalunya i ens encantaria que també participeu”, manifestava el president de la Federació. “Afortunadament tenim molts ajuntaments que col·laboren amb la Federació, entre ells Xest, que enguany celebra el 25 aniversari de la seua Mostra. Amb motiu d’aquesta celebració van tendir la seua mà perquè celebràrem ací la primera edició d’aquesta trobada, que, a més, acabarà amb una obra de teatre programada dins de la Mostra de Xest, titulada Tornar a veure’t, que es farà aquesta vesprada en el teatre Liceu”.

Durant el matí, els i les joves van realitzar un taller a càrrec de la formadora Eva Latorre, del grup Calandraca, en el qual van treballar la improvisació a través del físic. A la vesprada van realitzar una dinàmica teatral guiada per Elena Bosh. “Estem fent amics i compartint moments; però a més estem treballant tècnica, per exemple hem fet exercicis d’improvisació, mímica i respiració; i crec que estic aprenent molt. M’alegre d’haver participat i, per descomptat, repetiré en la pròxima convocatòria”, afirmava Javier Gómez, un dels participants, membre del grup Avant va el carro.

Segons va explicar el president de la Federació, l’objectiu d’aquest projecte de teatre juvenil és arribar a tots els joves de la Comunitat. “En aquest primer any no podíem abastar una cosa tan gran, així que ho hem enfocat a les associacions i grups federats. Però el nostre objectiu de cara al futur és que s’òbriga i es convertisca en fòrum de referència també per a per a gent jove que no té grup de teatre”, declarava González.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*