La II Fira de Medi Ambient de Xest plena el Parc de la Lomiquia amb tallers, llocs i música en directe

Post també disponible en: Castellano

El parc de la Lomiquia durant el passat cap de setmana ha albergat la II Fira de Medi Ambient de Xest, que ha comptat amb 23 estands amb propostes de conscienciació ambiental a través de xicotets projectes de Xest i la comarca, de València i fins i tot d’Andalusia, que han oferit productes artesans respectuosos amb l’entorn, informació sobre diferents iniciatives mediambientals i tallers i activitats d’educació ambiental. 
A més, durant els tres dies el públic assistent ha gaudit de música en directe en totes les franges horàries, d’una tirolina per a xiquets i xiquetes i, paral·lelament, s’ha celebrat el congrés de cactus de l’Associació de Cactus i Suculentes en l’àgora del parc. 
La regidoria de Medi Ambient, organitzadora de l’esdeveniment, també va instal·lar el seu propi lloc, donant tallers per a famílies sobre bombes de llavors i fauna ibèrica i oferint merchadising sostenible. Per part seua, la mancomunitat va participar amb un altre estand amb educadors i educadores ambientals centrat en la conscienciació sobre la correcta separació de residus, especialment de la fracció orgànica.
“Amb aquesta iniciativa pretenem que qualsevol que vinga es puga inspirar per a adquirir hàbits més respectuosos amb el nostre entorn en el seu dia a dia, com la compra a granel de productes sostenibles, la gestió responsable de recursos per a reduir l’impacte en el Medi Ambient o l’acostament a les activitats esportives en sintonia amb l’entorn”, explicava el regidor de Medi Ambient, David Pujals.
En aquesta ocasió la fira s’ha unit a les celebracions del dia Internacional de la Biodiversitat, centrant l’acció educativa en aquest àmbit. En aquest sentit es va instal·lar una pancarta de gran format en la qual la gent va escriure missatges relacionats amb la conservació i es van instal·lar cartells explicatius per a posar en valor la importància de la biodiversitat, sensibilitzant sobre la seua actual pèrdua accelerada.
“Aquesta fira porta molta faena darrere, des de gener estem contactant amb els llocs que van participar l’any passat i intentant sumar nous projectes; hem duplicat els llocs, organitzat més tallers, contractat una tirolina a càrrec d’una empresa especialitzada i hem aconseguit que la mancomunitat forme part del projecte; també hem intentat donar més visibilitat a la fira en xarxes socials creant un photocall artesanal perquè la gent compartisca les seues fotos”, explicava la tècnica de Medi Ambient municipal, Sandra Fraile.
El diumenge, la fira va albergar el lliurament de premis de l’II certamen de fotografia Xest Verda, que a més d’atorgar el trofeu corresponent a cadascun dels premiats i premiades, consistent en un bonsai, va tindre un esment especial per al Centre d’Educació Especial Verge de l’Esperança, que va agrair la seua implicació en la iniciativa amb una emotiva carta que explicava el que signifiquen les activitats d’Educació Ambiental per a l’alumnat. El centre va presentar una sèrie de fotografies relacionades amb les abelles per a posar en valor la seua importància per a la conservació de la biodiversitat. Totes les fotografies van estar exposades durant la celebració de la fira.
“Agraïsc a la gent l’èxit d’assistència, als responsables dels estands la seua participació, als grups de música, als tècnics i tècniques municipals i a les empreses la seua aportació, ja que entre tots i totes han fet possible que aquest fira se celebre per segona vegada, arribant més lluny”, apuntava Pujals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*