La mancomunitat de l’Interior presenta “Anerai-Tierra bobal”, la seua nova marca de turisme dins el pla de Governança Turística

Post també disponible en: Castellano

La nueva marca y el relato del destino recogen el resultado del trabajo realizado de manera participativa entre los diferentes actores del territorio.
La nova marca i el relat de la destinació recullen el resultat de la feina realitzada de manera participativa entre els diferents actors del territori.
El Teatro García Berlanga de San Antonio ha sido el escenario elegido por la Mancomunidad del Interior Tierra del Vino.
El Teatre García Berlanga de Sant Antoni ha estat l’escenari escollit per la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi.

El Teatre García Berlanga de Sant Antoni ha estat l’escenari en el qual s’han reunit més de 250 persones per conèixer de primera mà el treball impulsat des de la Mancomunitat de l’Interior Terra de el Vi en el Pla de Dinamització i Governança Turística, finançat per Turisme Comunitat Valenciana, Diputació de València i la Mancomunitat de l’Interior, a què estan acollits els nou municipis de la comarca.

L’acte, organitzat de manera conjunta amb la DO Utiel-Requena va comptar amb les ponències de diferents entitats i professionals de l’turisme, el màrqueting o la comunicació que han participat, durant els últims mesos, en el desenvolupament de tot el treball que alberga el citat pla.

Tots els discursos van apel·lar a l’aposta per les potencialitats i capacitats de la comarca, a través de la suma de totes les seues parts i la riquesa de l’intercanvi, amb l’objectiu d’assolir un creixement sostenible per al territori. Per a això, és important treballar de manera participativa, reforçant la nostra autoestima i apostant pel turisme.

El treball desenvolupat fins ara pel Pla de Dinamització i Governança Turística ha consistit en el foment de les dinàmiques participatives, el desenvolupament de campanyes de sensibilització, la gestió de programes de suport a la competitivitat i acceleració d’empreses turístiques, l’establiment d’un club de producte associat a la ruta del Vi i la creació d’eines que facilitin tots els processos anteriorment descrits: relat i marca de destinació, mapa digital, senyalització del territori i banc d’imatges i vídeos. Una altra de les accions que s’ha desenvolupat és un Programa d’Intel·ligència Turística.

Anerai – Terra Bobal. On el bosc abraça la vinya.

La nova marca i el relat de la destinació recullen el resultat de la feina realitzada de manera participativa entre els diferents actors del territori i els professionals que han treballat en el projecte. Durant aquest procés es va identificar una necessitat superior a la de trobar un nom i un símbol representatius de la comarca com a destí: la de trobar un nom o un símbol que representi la voluntat de les diferents localitats, marques i individualitats de treballar junts per la nostra terra .

La marca que s’ha presentat s’afegeix a el nom de la destinació altra paraula que simbolitza a les persones i tot el que aquestes estan disposades a fer per convertir en destinació al nostre territori. Aquesta paraula forma part de el mapa de la marca, sent essencial per sensibilitzar a empreses, institucions i persones en relació amb el seu paper per a provocar el canvi necessari, aprofitant l’oportunitat que suposa el marc de l’PDGT. Així, la marca que representa el futur destinació turística és Terra Boval i Anerai és la paraula escollida per simbolitzar a les persones i la seva voluntat per co-crear el canvi.

Els professionals de l’àmbit de la comunicació, relat i disseny gràfic que han participat en el projecte van desgranar el significat implícit tant en els noms, com en el missatge permanent i la marca gràfica.

‘Anerai’, terme provinent de la cultura ibera present a la nostra comarca des de fa més de dos mil anys, vol dir ‘benvingut / a’, un significat molt adequat per a destacar i vendre l’hospitalitat de la zona. Anerai recull a més la tradició vitivinícola de la comarca que es remunta a fa més de 2.500 anys, tenint constància de ser el lloc on s’han trobat els cellers més antigues de la península ibèrica. Aquesta paraula, que compta amb un significat propi molt important, es dota a més d’un significat més gran, convertint-la en el llaç d’unió de les persones i la terra, de Castella i València, dels nou pobles i les trenta-set llogarets, de la boval i el Cabriel. Anerai representa les persones i a el moviment necessari per assolir l’objectiu de convertir la comarca en destinació turística i el propòsit que sigui un lloc pròsper, dinàmic i cohesionat. ‘Terra Boval’, d’altra banda, reflecteix el que tots compartim, la nostra tradició vitivinícola, la terra de la qual vivim i gaudim, sumant la nostra naturalesa i ressalta la varietat única, primitiva i primera que ens fa únics enfront d’altres territoris de tradició vitivinícola.

La marca gràfica, que consisteix en una bandera conformada per pàmpols de colors de tardor, pretén reflectir la bellesa del nostre paisatge en una de les estacions de l’any més adequades per a la seva visita. La bandera simbolitza el que tots compartim, que és la nostra terra, de la qual hem d’estar orgullosos i que “hissem alta perquè des de lluny ens vegin”, tal com es destaca en el decàleg de marca, al·ludint als viatgers i turistes que s’acosten a visitar-nos.

El tancament de marca és el missatge permanent “on el bosc abraça la vinya” en clara al·lusió a un dels nostres recursos més importants i menys aprofitats fins ara, el nostre paisatge i que suma a l’venir la naturalesa, els dos recursos turístics amb més potencial a la comarca.

La presentació en societat de l’esmentada marca culminar amb la correguda de la bandera Anerai – Terra Boval per ciutadans de Villargordo de l’Cabriel, Sant Antoni i Requena, poblacions que encara mantenen viva aquesta tradició.

A l’acabar l’acte, els assistents van poder brindar amb vi boval de la zona i van ser obsequiats amb un lot de material serigrafiat amb la marca Anerai – Terra Bobal.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*