La nova Diputació la formaran 13 diputats del PSPV, 8 del PP, 5 de Compromís, 3 de Ciutadans, 1 de Vox i 1 de la Vall

Una sesión plenaria de la Diputació de la anterior legislatura.
Una sesión plenaria de la Diputació de la anterior legislatura.

Post també disponible en: Castellano

Una sesión plenaria de la Diputació de la anterior legislatura.
Una sessió plenària de la Diputació de l’anterior legislatura.

Amb el 100% del vot escrutat de les eleccions municipals a la província de València, a falta de confirmació oficial del recompte, la suma dels sufragis obtinguts per cadascuna de les formacions polítiques que han presentat candidatura en els 266 municipis de la província permetrà al PSPV tenir 13 diputats a la Diputació, mentre que el PP tindrà 8, Compromís 5 i Ciutadans 3, quedant EU i Podem, fins ara amb un representant cadascun, fora del nou plenari provincial que es constituirà al mes de juliol.

El recompte dels vots i la seva distribució per partits judicials, que és com es determina l’equilibri de forces en la institució provincial, ha determinat igualment que dos nous partits tinguin representació a l’hemicicle de Plaça Manises: la Vall ENS Uneix i Vox. Cada un d’ells podrà nomenar un diputat o diputada de cara a la propera legislatura.

En comparació amb la composició de la Diputació de València sortida de les urnes el 2015, amb 31 diputades i diputats que han exercit la seva responsabilitat en els últims 4 anys, el PSPV disposarà de 4 representants més en la corporació provincial; el PP tindrà 4 menys; Compromís un menys i Ciutadans guanya un.

D’altra banda, la coalició Unides Podem, que en la legislatura sortint comptava amb una diputada per part d’Esquerra Unida i un diputat per part de valència en comú, no tindrà representació a la corporació provincial. Aquests dos escons els ocuparan Vox, que ha sumat un diputat al partit judicial de València, i la Vall ENS Uneix, que ha guanyat a les urnes el diputat del partit judicial d’Ontinyent.

partits judicials

Si tenim en compte els nou partits judicials i el repartiment de les diputades i diputats en cada un d’ells, a València, amb 18 diputats en joc, el PSPV tindrà 6 representants enfront dels 4 de l’anterior legislatura; el PP es queda amb 4 enfront dels 6 que tenia; Compromís manté els seus 4 representants, Ciutadans guanya 1 i suma 3 i entra Vox.

Quant a la resta de partits judicials, a Alzira el PSOE es queda amb el diputat que tenia el PP i Compromís manté el seu; i en els partits judicials de Gandia, Llíria, Sagunt i Xàtiva es mantenen un diputat per al PSOE i un altre per al PP. A més, els socialistes es queden amb el diputat de Sueca que tenia Compromís i amb el de Requena que estava en poder del PP, i perden el d’Ontinyent a favor de la Vall ENS Uneix.

Després de la constitució dels ajuntaments de la província i la presa de possessió dels alcaldes i alcaldesses d’aquest nou període legislatiu, la Diputació serà l’última institució en formar-se i donar inici a la nova legislatura, en un període que abasta des de finals de juny fins a mitjans de juliol.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*