La plataforma Pro hospital protesta davant de la conselleria de Sanitat

Post també disponible en: Castellano

La plataforma Pro hospital va protagonitzar aquest passat divendres 31 de juliol una protesta a la conselleria de Sanitat

En el desenvolupament de la protesta es van escoltar consignes de l’tipus sanitat pública, de tots i per a tots, per una gestió pública de l’hospital de Manises, obertures dels centres mèdics, Macastre i Alborache necessiten el seu metge.

A la cita van acudir veïns d’Alborache, Bunyol, Xiva i Macastre, estant presents també representants de l’Ajuntament de Macastre, l’Alcalde Vicente Montón, i d’Alborache, el regidor Jesús Higón.

Davant la pressió veïnal es va presentar la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic, Carmelina Pla, i va decidir rebre’ls, la reunió amb ella es va celebrar amb molt males maneres i supèrbia, increpant a alguns de la plataforma i tractant-nos d’ignorants, repetint diverses vegades que si sabíem que hi havia una pandèmia com si fóssim tontos, a el cap de poc temps es va aixecar i se’n va anar al·legant que tenia una altra reunió manifestant que pugéssim a demanar cita a la seva secretària.

La reunió es va celebrar amb el president de la plataforma, la secretària i representants de cadascuna de les poblacions, substituint a Dña Carmelina, es van fer càrrec de la reunió la directora general d’Assistència Sanitària, Marián García, i el director general d’Investigació i Alta Inspecció, Javier Santos Burgos, transcorrent la reunió correctament. El principal tema de la trobada va ser la tornada a la normalitat dels consultoris auxiliars de Macastre, Alboraig i Chiva, i la incorporació immediata de l’mèdic als mateixos. Els representants dels municipis van al·legar que a Godelleta el consultori s’havia reobert sense realitzar cap tipus de reforma de el local, i que a Yátova havia dos metges atenent a pacients de diferents poblacions. Sanitat va al·legar que existia una manca de recursos humans per als consultoris d’Alborache i Macastre i va oferir la possibilitat d’un infermer durant dies alterns en els dos municipis, proposta que ens va semblar manifestament insuficient per atendre les necessitats mèdiques de les nostres poblacions, i es va suggerir que un dels facultatius que presta servei a Yátova pogués fer-ho en dies alterns a Alborache i Macastre, fins que fos possible reprendre el servei complet en cada poble. Així doncs, després de la insistència dels representants d’Alborache i Macastre, tots dos directors generals es van comprometre a mediar amb el gerent de l’hospital de Manises per restituir el servei mèdic en aquests municipis el més aviat possible, i van emplaçar els representants a demanar nova cita amb ells per fer un seguiment de les negociacions.

Preguntats per altres temes com les ambulàncies, servei Samu, l’obertura amb normalitat dels centres de salut o els recursos econòmics provinents de el govern central o de la Unió Europea per invertir a la comarca, van al·legar que eren temes pertanyents a altres departaments i que es necessitava conèixer en detall els recursos econòmics per als mateixos, i això requeria de més gestió.

La plataforma va afirmar que el mateix president de la Mancomunitat va intentar intervenir perquè es posés data a una reunió amb la secretària autonòmica d’Eficiència Econòmica i Règim Econòmic i al no fer cas a la seva petició van decidir anar a la protesta.

La plataforma va tenir coneixement que un dia després de l’anterior protesta realitzada a la conselleria de sanitat el passat 5 de març es van presentar els centres de salut per supervisar-los.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*