Post també disponible en: Castellano
La DO Utiel-Requena va organitzar conjuntament les seues dues jornades tècniques anuals, la Jornada vitivinícola i el Fòrum DO Utiel-Requena. Van acompanyar l’acte el Director General de Desenvolupament Rural, Francisco Javier Benito, i representants de l’Ajuntament de Requena.
Jornada vitivinícola
Claus: Utiel-Requena compromesa amb la sostenibilitat
La jornada va arrancar de la mà del president del Comité d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), Vicente Faro, del responsable en vinya del Servei de Sanitat Vegetal de la Conselleria d’Agricultura, Vicente Badía, i de la directora tècnica de Horta, empresa de sistemes d’ajuda per a la gestió racional i sostenible dels cultius, Elisa González. Aquesta xarrada va ser moderada per la secretària del Consell Regulador, Carmina Presó.
Les novetats en la viticultura de la DO Utiel-Requena recollides en les ponències van ser les següents:
El 78% de la vinya ecològica de la Comunitat Valenciana està en la demarcació geogràfica de la DO Utiel-Requena amb 13.527 has de vinya i 52 cellers certificats pel CAECV.
Un control eficaç de l’arna del ram a través de la tècnica ecològica de la confusió sexual amb feromones amb 15.200 has de vinya.
La xarxa d’estacions meteorològiques instal·lades en la DO i el bolcat de les seues dades
Avanços en l’assaig de termoteràpia a l’Escola de Viticultura i Enologia per a fer front als fongs de fusta.
Després d’això, va posar el fermall d’or a aquestes Jornades Vitivinícoles Julio Prieto, assessor vinícola en origen, que va parlar detalladament de la poda de respecte, principals errors i com esmenar-los.
VI Fòrum DO Utiel-Requena
Clau: Utiel-Requena compromesa amb el seu terroir i les varietats locals
El programa recollia una ponència magistral titulada “el potencial de la boval del doctor, enginyer agrònom i enòleg José Hidalgo Togores, assessor de més de 35 cellers a nivell nacional i amb 12 anys d’experiència en vins de Boval en la DO Utiel-Requena. Hidalgo va destacar que “qui té una varietat autòctona té un tresor” i va analitzar les debilitats i fortaleses de la boval en la DO Utiel-Requena.
A continuació, va haver-hi un col·loqui sobre la projecció de vins blancs en la DO Utiel-Requena amb la participació d’Hidalgo i sis enòlegs/as moderats per Chema Ferrer, periodista de Las Provincias. En aquest col·loqui van participar Javier Pardo (Sierra Nord), Toni Fernández (Covilor), Sonia Briones (Pagament de Tharsys), Luis Miguel Latorre (Latorre Agrovinícola) i José Hidalgo Camacho (Vicente Gandia).
Davant el canvi de tendència en el consum de vins blancs, es va posar de manifest:
La importància de conéixer i aprofitar les condicions agroclimàtiques idònies de la DO per a elaborar blancs d’alta qualitat.
Les oportunitats a partir de les varietats locals, com la tardana i la merseguera, i d’altres varietats que s’adapten molt bé al terroir de la DO Utiel-Requena.
L’acte va finalitzar amb un tast de 22 vins blancs de la DO Utiel-Requena, alguns en primícia ja de l’anyada 2023.
Be the first to comment