La policia de Riba-roja acompanyarà a casa a les dones que se sentin amenaçades o tinguen por de patir agressions sexuals durant les festes dels Fadrins

El ayuntamiento habilita el “Autobús Jove Segur” para los jóvenes
El ayuntamiento habilita el “Autobús Jove Segur” para los jóvenes

Post també disponible en: Castellano

El ayuntamiento habilita el “Autobús Jove Segur” para los jóvenes
L’ajuntament habilita el “Autobús Jove Segur” per als joves

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha reforçat enguany les iniciatives i protocols per evitar els possibles casos d’assetjament o agressions sexuals durant les festes dels Fadrins que tenen lloc des d’avui dia i fins el 24 d’agost -dedicades especialment als joves del municipi a partir dels 16 anys d’edat- amb l’objectiu d’eradicar qualsevol tipus de conducta anòmala al llarg d’aquests dies.

Les novetats d’aquest any consisteixen en posar en marxa el denominat “Autobús Jove Segur” que traslladarà als joves des de les diverses urbanitzacions existents a Riba-roja fins al nucli urbà on tenen lloc les diferents actuacions i esdeveniments relacionats amb les festes. A més, aquest autobús realitzarà diverses parades en el mateix casc urbà en les que recollirà els joves que hi viuen.

L’horari d’aquest autobús començarà a les 21 hores amb la recollida des de les urbanitzacions que tenen parada habilitada com Els Pous, Llobatera, València la Vella, Masia de Traver, El Clot de Navarrete, Entrenaranjos, Montealcedo, El Molinet i la Reva, a més de les parades al nucli urbà fins al final del trajecte a la Cebera o en el conegut Centre d’Informació Juvenil (CIJ), on tenen lloc les actuacions.

Per augmentar la seguretat dels joves que van a les festes dels Fadrins de Riba-roja de Túria s’ha incrementat el servei d’aquest autobús amb un trajecte que tindrà lloc a les 5 de la matinada, amb l’objectiu principal d’evitar desplaçaments en cotxe i, per tant, que no es produeixi cap tipus d’accident de trànsit per la possible ingesta de begudes alcohòliques.

Una altra de les novetats que l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha introduït en l’edició d’aquest any s’ha centrat en reforçar els efectius de la policia local, amb una major presència d’agents en els recintes on tenen lloc els esdeveniments, així com en els voltants dels mateixos. Amb això es pretén evitar qualsevol tipus d’incident o problemes en el desenvolupament de les actuacions.

El protocol d’aquest any a Riba-roja de Túria s’ampliarà amb el servei d’acompanyament als seus domicilis que prestaran els agents a totes aquelles dones que se sentin intimidades, assetjades o tinguin por de patir possibles agressions sexuals, sempre que aquests casos no suposin algun dels supòsits tipificats com a delicte en el codi penal. En aquests casos d’il·lícits penals, els agents actuaran immediatament amb l’aplicació del protocol establert.

La regidoria de la Dona de Riba-roja també ha ampliat la instal·lació dels anomenats Punts Violeta -mitjançant la contractació pública d’una associació especialitzada en aquest àmbit- de tres a sis nits respecte de l’any passat per intensificar les campanyes d’informació i suport a les dones que participaran en aquestes festes. En aquesta ocasió, aquest punt estarà format per dos tècnics que romandran a la caseta habilitada i altres dos amb caràcter itinerant a tot l’espai.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha qualificat de “molt important” l’increment d’agents i la presència policial durant les festes dels Fadrins de ete any “emblemàtiques en la nostra localitat i que congrega a centenars de joves en els seus gairebé dues setmanes de durada i per això volem que es desenvolupin amb absoluta normalitat per part de tots; l’ajuntament ha redoblat la seguretat més si és possible respecte d’altres edicions “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*