La Policia Local d’Utiel s’adhereix a la campanya de la DGT sobre cinturó de seguretat i cadiretes infantils

Post també disponible en: Castellano

La Policia Local d’Utiel ha iniciat aquest matí la campanya de vigilància de la Direcció General de Trànsit (DGT) sobre l’ús de l’Cinturó de Seguretat i dels sistemes de retenció infantil (SRI) que es prolongarà fins al proper diumenge 15 de març.
Durant tota aquesta setmana, els agents de la Policia Local d’Utiel duran a terme controls aleatoris en diferents punts urbans per vigilar que totes les persones que viatgen amb vehicles portin el cinturó de seguretat correctament cordat i que els menors vagin amb el sistema de retenció infantil adequat a la seva talla i pes.
Una campanya especial de conscienciació que es posa en marxa per transmetre l’eficàcia que tenen aquests sistemes de retenció i l’obligatorietat, efectivitat i necessitat del seu ús.
Cinturó i Cadiretes: Dispositius salvavides
L’ús de el cinturó de seguretat i dels sistemes de retenció infantil (SRI) és obligatori en qualsevol trajecte curt o llarg, urbà i interurbà i, per tant, tots els ocupants d’un vehicle han d’anar subjectes amb el seu sistema de retenció adequat, a excepció d’aquells casos recollits en el Reglament General de Circulació com a exempts d’ús.
El cinturó de seguretat salva vides, siguin conductors o passatgers i també evita moltes de les conseqüències que porta associat un accident. De fet, la DGT remarca que el cinturó de seguretat és l’element de seguretat passiva més eficaç dels vehicles i el que més vides ha salvat, reduint a la meitat el risc de mort en cas d’accident.
Pel que fa als sistemes de retenció infantil, la DGT recorda l’obligatorietat del seu ús per als menors d’edat d’alçada igual o inferior a 135 centímetres, així com l’elecció de models homologats, ja que són indispensables per minimitzar els riscos de lesió en cas d’accident.
Les cadiretes estan dissenyades per protegir els nadons i els infants en cas de col·lisió, parada brusca, maniobra d’evasió o obertura de porta quan el vehicle està en moviment. Un nen sense subjecció multiplica per 5 les possibilitats de patir lesions mortals o greus.
Multes de 200 € i 3 punts de l’carnet
No utilitzar el cinturó de seguretat o el sistema de retenció infantil és considerada una falta greu, i, per tant, comporta una multa de 200 € i la detracció de 3 punts de l’permís de conduir, en cas de ser el conductor la persona que estigui realitzant la infracció. En el cas de ser l’ocupant el que no porti el cinturó, la responsabilitat recau sobre ell i no en el conductor.
En els controls de sistemes de retenció infantil, el fet de no portar instal·lada la cadireta infantil suposarà la immobilització de vehicle.

Fins diumenge que ve, 15 de març, la Policia Local d’Utiel establirà diferents punts de control per vigilar que s’està fent un ús correcte tant dels cinturons de seguretat com dels sistemes de retenció infantil.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*