La ràdio municipal ofereix una mirada històrica i actual del castell de Bunyol a través del programa ‘Els nostres barris’, dedicat al barri antic

Post també disponible en: Castellano

Ràdio Bunyol TV torna a oferir un document històric de Bunyol a través del programa Els nostres Barris. En aquesta ocasió recorre els carrers i records del barri del Barri antic, del Castell de la localitat i els seus carrers confrontants. 
En els estudis de televisió de la ràdio municipal es va gravar un interessant programa on es recorda en mans dels seus protagonistes, els seus veïns, les seues gents, com es vivia en aquest barri que unia històricament Poble i Vendes, i pel qual passaven nombrosos veïns tots els dies. Recorden amb nostàlgia els comerços, les botigues, les cases i la vida nocturna i diürna des de mitjan segle passat.
En el programa pot escoltar-se a l’historiador i arqueòleg Pepe Medard, encarregat de les visites guiades a l’entorn del Castell de Bunyol i que també ha sigut veí de la zona; Celia Tejedor, veïna des del seu naixement en la zona i que va continuar vivint ací fins a l’actualitat; Begoña Delgado, veïna jove que viu en la zona ja entrat aquest segle XXI i Gabriela Pagani, veïna que resideix al castell des que va arrancar la pandèmia; tots membres de l’Associació de Veïns i Amics del Barri Antic de Bunyol. 
Cadascun d’ells aporten amb nostàlgia com es vivia Bunyol, les seues gents i els seus carrers i especialment el Castell, una zona bellíssima habitada, a diferència d’altres castells de la Comunitat Valenciana i d’Espanya. També es va informar de tot el que realitza l’associació, quines són les seues pretensions i els seus objectius futurs, animant que tots els veïns de la localitat formen part d’aquesta, ja que recordaven que el Castell de Bunyol no sols és dels seus veïns, “és de tot el municipi, forma part del nostre patrimoni històric que entre tots hem de cuidar, respectar i visitar”, finalitzen. 
Manuel Sierra, regidor de Mitjans de comunicació de l’Ajuntament de Bunyol, recorda que el cicle de programes dels nostres Barris va arrancar enguany amb el Barri Sant Rafael, ha continuat amb el Barri Gila i ara és el torn del Barri antic. “Encara que també volem per a l’any vinent que associacions que formen part de carrers importants com a falles puguen també recordar la història d’aquestes, ja que estan vinculades a un temps, a una barriada corresponent, que encara que no compte amb associació veïnal com a tal sí que és conegut per tots com a part d’un barri. Ràdio Bunyol TV continua el seu compromís d’entretindre, recordar i oferir documents històrics que perduraran en el temps”, finalitza Sierra.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*