La regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Buñol detalla els criteris seguits pel Govern perquè la Foia siga en Fase 0

Post també disponible en: Castellano

Mati Mas ha assegurat que comptem amb menor nombre de llits disponibles en cas de repunt que en l’Àrea de Requena, a més de tindre un nombre més gran de positius. Apel·la a la sensatesa i el sentit comú de la població per a poder passar de fase

Mati Mas, regidora de Sanitat de l’Ajuntament de Buñol, ha informat en una entrevista realitzada en Ràdio Buñol TV sobre els criteris que s’han adaptat pel Govern Central per a deixar la nostra zona en Fase 0.

Els criteris que, diu, s’apliquen són de tres tipus: transmissió, gravetat i nombre de pacients en les àrees de Salut. “Con respecte a què la nostra zona, la pertanyent a l’àrea de Salut de Manises, comptem amb 207.000 pacients, enfront dels 50.000 que compte Requena, per això hi ha més llits disponibles en cas de repunte”. A més, afig l’edil de Sanitat buñolense que en estos moments en l’Àrea de Salut de Manises hi ha 523 positius per Covid-19 enfront dels 436 de Requena. Per això, creiem que el criteri establit ha sigut el nombre de llits i la disponibilitat d’UCIs en cas de repunt. També ha sigut determinant la quantitat de pcrs realitzats i la capacitat per a poder realizarlos”.

Sobre la possibilitat que la setmana pròxima ja puga estar la nostra zona en Fase 1 diu: “lo cert és que no puc aventurar-me al que passarà, ni tan sols ho fa la Generalitat Valenciana. Esperem poder passar eixos paràmetres i que la incidència i el nombre de casos descendix el suficiente”. Però per a això, la regidora apel·lava al sentit comú de la ciutadania. “Tenemos que deixar se ser egoistes i pensar en els nostres majors, en els nostres empresaris, en els nostres hostalers, que estan perdent molts diners i que encara no poden tindre ni un sol ingrés. No siguem imprudents, ni quedem en grups ni a casa de familiars ni amics. Només amb criteri i seguint les recomanacions podrem eixir d’esta situació en què tots tenim dret a menjar, a trabajar”.

Considera que pertànyer a l’Àrea de Salut de Manises no beneficia a esta comarca, “pero també considere que no cal un hospital comarcal. Crec que hem de tindre un centre d’atenció primària i d’especialitats per a evitar desplaçaments a Manises, només en cas d’hospitalització. Això és el que necessitem i el que cal demandar perquè tenim al voltant l’Hospital de Manises i l’Hospital La Fe de València. Hi ha suficients hospitals. Necessitem evitar desplaçaments amb unes bones especialidades”, finalitza l’edil de l’Ajuntament de Buñol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*