La regidoria de Cultura Popular programa activitats en l’Auditori de Sant Lluís i visites guiades en estos dies de “Ni Fires Ni Festes” de Bunyol

Post també disponible en: Castellano

Concerts, una activitat infantil i un monòleg en l’Auditori de Sant Lluís, visites guiades, concursos gastronòmics online i un castell de focs artificials arrepleguen les Ni Festes Ni Fires 2020 a Buñol des del 23 fins al 30 d’agost en la localitat

La regidoria de Cultura Popular, juntament amb la de Turisme-Tomatina de l’Ajuntament de Bunyol, han organitzat un petit programa d’actes previstos per aquests propers dies a la localitat, sempre seguint les mesures de mascareta, distància social i aforament limitat. Rafael Pérez, regidor de el ram d’aquest consistori ha qualificat de modesta l’oferta cultural que es presenta, que fins i tot s’ha quedat encara més minvada després d’aquests últims retrocessos, “no anaven a ser unes fires i festes normals, però si volíem tenir uns espectacles en què tothom, sobretot els xiquets i xiquetes, pogueren gaudir. Finalment no tindrem cap acte nocturn, ni musicals per a majors, ni concert rock ni altres moltes coses que estaven confirmades i que hem hagut d’ajornar, però només per un temps, estic segur que més d’hora que tard tots aquests espectacles que tenim guardats a la recamara els farem i gaudirem tots i totes “.

Pérez continua informant a la població que tots els actes són a l’Auditori Municipal i amb entrada gratuïta, que s’adquireix des de qualsevol dispositiu mòbil o ordinador. El web de compra d’entrada és: https://www.entradaonline.es/event-locality/bunol/

El regidor de Cultura Popular finalitza: “Finalment, i encara que ho faça falta dir-ho, anem a garantir en tot moment les mesures sanitària i higièniques que per a aquest ajuntament sempre ha estat la principal prioritat i ha estat treballant des del principi de la pandèmia garantint totes les mesures que existixen per acabar amb el coronavirus, i en aquesta sèrie d’actes no serà menys “.

Els actes arrenquen aquest diumenge a les 9.30h amb una visita guiada a l’cementiri maçònic i castell de Bunyol. Nens menors de 12 anys gratuït. El preu és 10 euros. Tots els que vulguin assistir poden fer-ho reservant prèviament a el telèfon 647.462 908. Les places són limitades.
També aquest diumenge, a les 19.30h s’organitza a l’Auditori de Sant Lluís un musical ecològic infantil anomenat El Ministeri de la Terra. Tant per a aquest acte com per a la resta que s’organitzen a l’Auditori aquests propers dies l’entrada és gratuïta però han de fer una reserva d’entrada prèviament per controlar l’aforament. Per a això han punxar la web anteriorment esmentada i comprar la seva entrada virtual gratuïta: https://www.entradaonline.es/event-locality/bunol/

Dilluns 24, dia tradicional de Concurs de Paelles, l’Ajuntament proposa un concurs de paelles en línia. Animen a que petits grups de gent realitzen la seua pròpia paella i pugen la foto a les xarxes socials durant tot el dia amb hastag # paellasonline2020. La foto guanyadora tindrà un premi.

Dimarts 25 a les 19.30h l’Auditori de Sant Lluís acollirà l’actuació de Jaume Caravaca i Grison Beatox. L’acte comptarà amb dos els indiscutibles presentadors, Don Kuerales i els seus modals.

Dimecres 26, dia en què s’havia de celebrar La Tomatina, hi haurà a les 19.30h un monòleg de Raúl Antón a l’Auditori Municipal. A més, també des de la Regidoria de Turisme-Tomatina animen a petits grups a gravar-llançant-tomàquets. Així entre tots es farà un vídeo conjunt que recordarà aquesta atípica Tomatina Virtual 2020.

A més, a les 20h, a la posta de sol a l’Castell de Bunyol, es farà una visita guiada a museus i torres. Xiquets menors de 12 anys gratuït. El preu és a 6 euros. Han de reservar la seua plaça cridant a l’647.462 908. Compten amb aforament limitat.

També el dijous 27, Dia de Sant Lluís, es tenia previst realitzar una mascletà en el Pont de Las Ventas. Finalment s’ha suspès. Però aquell dia, a les 20h, també hi haurà una altra visita guiada, com la del dia anterior, amb visita a museus i torres de el Castell de Bunyol.

Des de la Regidoria de Cultura Popular també recorden que aquest dia era el que s’havia de celebrar el Concurs de Mojete i Ajoaceite. Així que proposen que petits grups confeccionen 1 allioli i / o mojete, es facen una foto i la pugen a les xarxes amb el hastag #mojeticoonline2020. La foto guanyadora tindrà premi.

Divendres 28, a les 19.30h hi haurà un concert, anomenat Concert Film Sessions, a càrrec de David Pastor Jazzcine improvisació. A les 20h una nova visita, en aquesta ocasió serà teatralitzada i es tractarà el paper de la indústria en la localitat. Es passejarà per la Ruta Fluvial i les cases senyorials de Bunyol. Els xiquets menors de 5 anys és gratis. El preu és de 6 euros. Les places són limitades. Ha de dir-se prèviament i reservar al 645.987.382.

Aquesta nit també s’hagués realitzat el concurs de gaspatxo. Així que també animen a cuinar un i participar pujant una foto a les xarxes socials amb el hastag #gazpachoonline 2020. La foto guanyadora tindrà premi.

Dissabte 29 una altra visita guiada, a les 10h, en aquesta ocasió es repassarà la història del nostre poble recordant un dels períodes més tristos de la nostra història: la Guerra Civil Espanyola. Serà una visita per conèixer com va viure Bunyol el conflicte, els seus vestigis i la curiosa història del seu cementiri civil i les seues tombes maçòniques que han convertit a aquest cementiri en un dels cementeris més singulars de país. Els xiquets menors de 5 anys és gratis. El preu és a 6 euros. Les places són limitada, per tant cal fer prèvia reserva cridant al 645.987.382.

Aquest dissabte també, a les 10h, musical El Llibre de la Selva a l’Auditori de Sant Lluís. Una activitat per als més petits de la casa. També el dissabte, a les 9.30h i a les 11.30h es durà a terme una excel·lent activitat per a totes les edats, “la clau del castell”. És una recerca del tresor teatralitzada per a xiquets i famílies. Una manera divertida i participativa de conèixer un castell medieval. Per a xiquets menors de 6 anys és gratis. El preu és a 8 euros i han de fer reserva prèvia cridant al 647.462.908.

Diumenge 30, a les 19h hi haurà Festival de Xarangues a la Plaça de les Ventas i a la zona del Poble. No hi ha aforament limitat, les diferents xarangues desfilaran pels carrers evitant les aglomeracions i hi haurà control per part de les forces de l’ordre.

A les 20h d’aquest diumenge, Contes de velles – visita teatralitzada pel nucli històric de Bunyol per a descobrir com era la vida dels nostres avis, curioses tradicions, jocs infantils i llegendes a través de la mà d’un particular personatge. Els xiquets menors de 5 anys és gratis. El preu és a 6 euros. Han de reservar la seua plaça cridant al 645.987.382.

I a la nit, a les 22h de diumenge 30 hi haurà un Castell de Focs Artificials al carrer Rafael Ridaura en homenatge a tots els professionals que lluiten cada dia en primera línia contra el Covid i a les víctimes que han patit aquest contagi.

Rafael Pérez, regidor de Cultura Popular de l’consistori buñolense, recorda que tots els actes organitzats a l’Auditori de Sant Lluís són gratuïts. Han de reservar la seua entrada per Internet prèviament. Apel·la a la responsabilitat individual i al acompliment de les mesures sanitàries estipulades per al correcte funcionament de tots els actes.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*