La regidoria de Parcs i Jardins de Xest invertirà 30.000 euros del pressupost municipal 2018 en millorar els espais verds del municipi

La Fundación Humana ha recuperado 14.878 kilos de ropa durante 2017, a través de los contenedores instalados en Cheste.

Post també disponible en: Castellano

L’alcalde i regidor de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Xest, José Morell, ha anunciat que es van a invertir 30.000 euros de pressupost municipal durant aquest mes de desembre a realitzar diferents tasques de millora dels espais verds de Xest. Per posar en marxa aquest pla s’ha contractat a l’estudi valencià R2 Paisatge, especialista en el disseny i manteniment de jardins.

“L’objectiu és reverdir Xest i augmentar la qualitat dels espais comuns a l’aire lliure”, explica Morell. “Anem a començar amb una primera fase durant el mes de desembre, però les actuacions continuaran en 2019”.

Tal com explica Morell, en primer lloc es van a restituir noranta arbres en els escocells que estan buits a la població i, seguidament, es procedirà a la repoblació amb plantes ornamentals als Parcs Ricardo Marín i Esperantista Arnau, així com a la glorieta de Loriguilla i els pipicans de la Imés i l’avinguda del País Valencià.

Segons es detalla en l’informe de l’estudi paisatgista, els arbres que es reposaran seran diferents als que hi ha actualment al municipi, incorporant onze espècies noves seleccionades sobre la base de l’arboricultura moderna i tenint en compte criteris com la qualitat del subministrament o que les proporcions siguin les adequades a l’espai.

A la glorieta de Loriguilla es va a potenciar la jardineria sostenible plantant espècies autòctones, amb baixes necessitats hídriques, facilitat d’arrelament i baix manteniment.

“Per a les reposició de les plantes dels parcs Ricardo Marín i Enrique Arnau s’optarà per espècies de flor que alegrin la vista i donen ombra, sempre respectant en harmonia amb Medi Ambient, amb un manteniment naturalitzat”, apunta el Morell. “Finalment, en els pipicans de la Imés i l’avinguda País Valencià, es plantarà un perímetre d’espècies vegetals que quedarà integrat amb l’entorn enjardinat, aportarà ombra en els dies calorosos d’estiu i crearà una certa intimitat als seus usuaris”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*