La Serranía frega els 3 milions i Ademús arriba als 223.000 euros per als seus municipis a través del Fons de Cooperació de la Diputació

Post també disponible en: Castellano

La corporació ha entregat ja enguany 2.170.000 euros als ajuntaments de la comarca i aprovarà altres 750.000 euros al juliol per a aconseguir una xifra històrica des de la creació del Fons

Els municipis de la comarca es repartiran 749.827 euros, des dels 75.000 de Villar del Arzobispo als 29.000 de Benagéber. La veïna comarca del Rincón de Ademuz té assignats 223.000 euros

Els municipis de la Serranía rebran abans de finalitzar l’estiu altres 750.000 euros de la Diputació de València en el marc del Fons de Cooperació Municipal, que ja ha repartit una mica més de 2,2 milions d’euros enguany entre els ajuntaments de la comarca. La tercera i última entrega eleva l’aportació anual de la Diputació al Fons en els 19 consistoris serrans a prop de tres milions d’euros.

El municipi que rebrà una major quantitat en esta última aportació provincial al Fons de Cooperació és Villar del Arzobispo, amb 75.298 euros; mentre que 14 pobles tenen una assignació d’entre 30.000 i 40.000 euros. D’altra banda, la veïna comarca del Rincón de Ademuz té assignats 223.049 euros, que se sumen als 643.000 ingressats enguany per la Diputació en els seus huit ajuntaments. Ademuz rebrà quasi 45.000 euros en esta ocasió, mentre que els altres municipis de la comarca oscil·len entre els 27.000 i els 32.000 euros.

La Diputació de València aconseguix una històrica aportació de 80 milions d’euros al Fons de Cooperació Municipal 2022 amb este tercer pagament que s’aprovarà en el ple del mes de juliol. La institució que presidix Toni Gaspar ha ingressat ja 60 milions als ajuntaments de la província enguany i repartirà altres 20 milions més en les pròximes setmanes, completant així una assignació que quadruplica la dotació del Consell als municipis valencians en este programa en el qual la Diputació participa al costat de la Generalitat.

Esforç inversor

La Diputació quadruplica també els 20,6 milions d’euros que va començar aportant al Fons de Cooperació en 2017, any en què es va crear l’eina de finançament municipal que permet als consistoris destinar les ajudes tant a inversió com a despesa corrent. En paraules del president Gaspar, “l’esforç inversor que esta institució realitza tant a través del Fons com del Pla d’Inversions, i que enguany es traduïx en la injecció directa de més de 200 milions d’euros als ajuntaments, demostra que la prioritat de la Diputació són els pobles als quals representa, especialment els de menys de 10.000 habitants que són els que més la necessiten”.

Toni Gaspar recorda que les transferències directes als municipis s’han incrementat en els últims anys fruit de la gestió d’un equip de govern que “prioritza la liquiditat dels consistoris i reinvertix el romanent als pobles, ajudant-los a eixir de la pandèmia i a fer front a problemes conjunturals com és hui el de la inflació”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*