La Unió de Llauradors estima que l’incendi de Venta del Moro va afectar unes 230 hectàrees de cultiu a part de les forestals

Post també disponible en: Castellano

La Unió de Llauradors quantifica, en una primera estimació i després de visitar per primera vegada la zona afectada per l’incendi de Venta del Moro, que existeixen al voltant de 230 hectàrees de cultiu danyades, sobretot de vinya, ametlers i olivar. El cereal s’ha deslliurat dels efectes del foc en estar ja collit quan es va produir.

Aquest incendi es va originar el passat 3 de juliol i va arrasar al voltant de 1.200 hectàrees, la major part forestals. L’organització agrària, davant aquests danys ocasionats, considera que existeixen una sèrie de qüestions que haurien de millorar-se per a aquest i posteriors incendis que de manera irremeiable es produiran i que afectaran principalment la muntanya, però també a cultius.

En aquesta línia, a més de les mesures existents, la Va unir proposa tant millorar algunes d’aquestes com altres noves per a minimitzar els efectes post-incendie i que sol·licita s’activen des de la Conselleria d’Agricultura, a la qual ha enviat un escrit dirigit a la consellera Mireia Mollà.

Entre aquestes propostes la Va unir demana a la Generalitat que destine ajudes directes a les parcel·les que estiguen en zones geogràfiques de perill d’incendi ja que són el millor tallafoc per a evitar la propagació d’incendis.

De la mateixa manera La Unió demana que es concedisquen ajudes a les persones propietàries de muntanya privada afectada per un incendi per a la seua posterior neteja.

També sol·licita a la Conselleria d’Agricultura que assumisca la franquícia de l’assegurança agrària corresponent a aquest risc d’incendi i de fauna salvatge. Sobre aquest aspecte de la fauna demanda que es facilite, amb la distribució de precintes, la caça en zones post-incendie amb elevada població de fauna salvatge per a evitar més danys en les parcel·les afectades i no afectades per la falta d’aliment per als animals.

L’organització proposa així mateix que es realitze un seguiment de les parcel·les afectades per un incendi i es compensen les pèrdues de producció en els anys següents al sinistre per poda severa de recuperació o crema definitiva del cultiu. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*