La Unió reclama ajudes directes per als productors d’ametla com han aprovat ja altres comunitats autònomes i un pla ambiciós de reestructuració

Post també disponible en: Castellano

La Unió Llauradora denúncia “la falta de resposta de la Conselleria d’Agricultura a les múltiples propostes presentades pel sector de l’ametla de la Comunitat Valenciana al llarg dels últims mesos, a causa de la difícil situació per la qual travessen els productors després d’una nefasta campanya i una pujada de costos de producció sense precedents.
Un total de 20 escrits s’han registrat davant la Conselleria d’Agricultura des de 2020 amb peticions per al sector de fruita seca, 11 d’ells l’any passat, i que comptaven amb 34 propostes diferents. Malgrat aquest al·luvió d’informació, poc o res s’ha avançat”.
La Conselleria d’Agricultura segueix “sense concedir ajudes directes als agricultors valencians per a compensar les pèrdues en la producció -més del 70% de reducció de collita en el nostre territori-, igual que han fet ja altres Governs autonòmics com Aragó, Catalunya o Múrcia. Es tractaria d’alleujar de manera immediata la situació econòmica dels productors a conseqüència de la nefasta campanya d’enguany on les inclemències meteorològiques han deixat pràcticament sense collita la major part de les explotacions.
Agricultura continua també sense presentar un pla de reestructuració per al sector de fruita seca, tal com li han sol·licitat la Unió Llauradora i els integrants del Grup de Treball Autonòmic de Fruita seca a fi d’aconseguir la viabilitat d’aquests cultius, principalment el d’ametles en la Comunitat Valenciana” afirmen des de l’organització agrària. Informa, Luis Ibáñez.

.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*