La vacunació de la Covid-19 en al·lèrgics és segura, segons els especialistes de l’Hospital de Manises

Post també disponible en: Castellano

La Dra. Pilar Alba Jordá, al·lergòloga del Servei de de el Servei de Alergología de l’Hospital de Manises afirma que “no es pot generalitzar l’evitació de la vacuna a totes aquelles persones que pateixen una al·lèrgia ja que cal cal valorar quins components produeixen la reacció i si aquests són components de la vacuna contra la Covid-19”

Aquesta vacuna tampoc està contraindicada en les persones que tenen al·lèrgia a antibiòtics o en asmàtics

Quant als efectes secundaris d’aquesta vacuna, les especialistes recorden que són lleus i les més freqüents són dolor en la zona de la burxada, cansament o una mica de febre

L’esperada vacunació contra al COVID-19 porta sent administrada des de fa setmanes en residències, persones dependents i professionals sanitaris. Amb la novetat d’aquesta vacuna i la incertesa del virus existeixen uns certs dubtes entre la població sobre els possibles efectes, la seua efectivitat i les condicions necessàries per al seu subministrament. Una dels dubtes més recurrents entre la població és la compatibilitat entre la vacuna i les persones que pateixen d’alguna mena d’al·lèrgia a aliments o medicaments i entre la població asmàtica. Malgrat uns certs dubtes entre els col·lectius de persones al·lèrgiques, la recomanació dels experts perquè se sotmeten al procés de vacunació enfront de la Covid-19 és clara. Així ho expressen les Dres. Pilar Alba Jordá i Susana *Calaforra, del Servei de *Alergología de el Hospital de Manises en concordança amb la Societat Espanyola de *Alergología.

No es pot generalitzar l’evitació de la vacuna a totes aquelles persones que pateixen una al·lèrgia a un aliment o medicament. “Les vacunes poden tindre components diferents i els pacients al·lèrgics pateixen rebuig a un o diversos dels seus components.”, explica la Dra. Pilar Alba Jordá, al·lergòloga de l’Hospital de Manises. Per tant, com indiquen les especialistes, “cal valorar quins components produeixen la reacció i si aquests formen part essencial de la vacuna contra la Covid-19. Són aqueixos els pocs casos en els quals la vacuna no podrà administrar-se”.

Una altra de les preocupacions més comunes entre la població és la relació entre les dosis de la vacuna i els efectes secundaris que puga produir. Davant això, la Dra. Susana *Calaforra, al·lergòloga de l’Hospital de Manises explica que “són molt lleus en la gran majoria dels casos. S’han vist alguns casos de dolor en la zona de la burxada, un cert cansament, una mica de febre i algun dolor muscular”.

Hospital de Manises

El Departament de Salut de Manises dóna cobertura i assistència sanitària pública, tant ambulatòria com domiciliària a més de 193.000 persones de 14 localitats a través de l’Hospital de Manises, 10 centres de salut, 9 consultoris locals, 2 centres d’especialitats i l’Hospital de Crònics situat a Mislata. Des del seu naixement en 2009, el Departament de Salut ha consolidat un equip professional centrat en l’assistència sanitària segura i de qualitat, amb uns excel·lents indicadors en accessibilitat i temps d’espera. Ara, amb la crisi sanitària derivada de la Covid-19, el Departament de Salut de Manises contínua la seua activitat ateses les instruccions de la Conselleria de *Sanitat Universal i *Salut Pública, mantenint-se en els habituals nivells d’accessibilitat, qualitat i excel·lència assistencial que li són propis des dels seus inicis, incorporant la tecnologia al servei d’atenció sanitària per a estar prop de les persones.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*