La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació suma deu nous membres

Post també disponible en: Castellano

Després de les noves incorporacions són ja 111 municipis els que formen part de la xarxa provincial creada per a millorar la resposta davant esta xacra social

La diputada de l’àrea d’Igualtat, Eli García, ha anunciat durant l’assemblea general una subvenció de 565.000 euros per als ajuntaments en 2021

Són ja 111 les localitats de la província que formen part de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, creada per la Diputació de València al novembre de 2018, amb l’objectiu de donar una resposta efectiva i integral contra esta xacra social des de les institucions més pròximes a la ciutadania. Durant l’assemblea general celebrada este dijous de manera telemàtica, s’ha aprovat l’adhesió de deu nous membres pertanyents a cinc comarques valencianes.

En concret, l’Horta suma a la Xarxa els municipis de Tavernes Blanques, Moncada i Vinalesa; la Safor incorpora a Almoines i Xeresa; la Ribera a Polinyà de Xúquer i Massalavés; Camp de Túria a Benaguasil i Marines; i la Costera a Font de la Figuera.

La responsable de l’àrea Igualtat, Eli García, ha volgut “agrair i valorar l’esforç dels nous ajuntaments per a poder formar part de la xarxa, un organisme que permet la col·laboració entre les diferents entitats locals, la qual cosa és fonamental per a lluitar contra la violència exercida contra les dones”.

La diputada provincial ha anunciat, a més, l’obertura, a la fi del mes d’abril, de la convocatòria de les subvencions dirigida als ajuntaments que componen la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere. La dotació de les ajudes per a 2021 ascendix a 565.000 euros.

La subvenció que reba cada localitat haurà de destinar-se bé a projectes relacionats amb la prevenció i detecció de la violència de gènere, la coeducació i la formació del personal dels ajuntaments en esta matèria; o bé a campanyes de sensibilització, prevenció i lluita contra la violència de gènere a través de tríptics, cartells, falques de ràdio, etc.

Naixement i evolució

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació de València es va constituir el 14 de novembre de 2018 amb 49 ajuntaments fundadors, entre els quals destacaven grans poblacions com Gandia, Xàtiva, Ontinyent, Mislata, Alzira i Burjassot, als quals l’àrea d’Igualtat de la corporació provincial va oferir la possibilitat de compartir recursos i esforços en la lluita contra esta xacra social que ens afecta a totes i tots. L’objectiu de la iniciativa és dotar de recursos als municipis per a ajudar-los a desenvolupar els seus propis plans d’igualtat i contra la violència de gènere.

Des d’aqueix moment, s’han celebrat quatre assemblees generals en les quals s’han anat sumant municipis de totes les comarques valencianes, fins a aconseguir els 111 actuals. La comarca de l’Horta és la que compta amb un major nombre de localitats adherides, amb un total de 35, seguida de la Vall d’Albaida amb 22, la Safor amb 15 i la Ribera amb 14.

El Comité Avaluador es reunix sempre en la prèvia de cada assemblea per a revisar que els municipis sol·licitants complixen els requisits mínims exigibles per a adherir-se a la xarxa provincial, entre ells tindre una regidoria i un pla d’Igualtat, disposar de recursos econòmics i professionals propis en la lluita contra la violència masclista i, en el cas de municipis de menys de 20.000 habitants, estar connectats al sistema d’atenció telefònica ATENPRO.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*