L’accés a instal·lacions esportives de jubilats i aturats del municipi, gratuït a Bunyol mentre dure la pandèmia

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar aquest dilluns la sessió plenària del mes de novembre, en la qual es van aprovar les ordenances fiscals de les taxes de serveis del municipi.

Dins d’aquesta sessió plenària destaca que, mentre duri la pandèmia de l’COVID-19, l’ús de les instal·lacions de el complex esportiu del Planell serà gratuït per a aturats i jubilats del municipi, amb els quals el govern local es solidaritza. A més, una altra de les novetats és implementar el pagament d’algunes taxes a través del web municipal per donar un millor servei a la ciutadania.

A més, el ple va aprovar per unanimitat els festius locals per 2021. Seran el 25 d’agost, dia de la Tomatina, i 26 d’agost, dia de Sant Lluís, patró de la localitat.

També es va dur a ple i es va aprovar per unanimitat el Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Bunyol, aprovat per la comissió d’igualtat i seguiment de la mateixa, i amb una vigència de dos anys.
També es va aprovar per unanimitat un canvi en el consell escolar municipal i la creació i composició d’una comissió informativa per elaborar la nomenclatura d’immobles de l’municipi.

Tant IU com com PSOE, van portar a ple dues mocions per a personar-se al consistori buñolense en el procés de reparació i reconeixement personal als qui van patir persecució i violència per raons polítiques, ideològiques, de creença religiosa o per la seva identitat sexual, en la Guerra Divil i la Dictadura de Franco.
El PSOE va portar el procés de reparació de Manuel Vila Oubiña, i IU el d’Edmundo Ferrer Garcés.

En cadascuna de les mocions es recollia a veïns del municipi que van ser represaliats i afusellats. Les dues mocions van sortir a favor amb 9 vots a favor i 3 abstencions.

A la part de dació de comptes es va informar que s’ha rebaixat de 81 a de 56 dies el període mitjà de pagament a proveïdors en l’últim trimestre; l’edil d’Hisenda, Manuel Serra va remarcar l’esforç realitzat pel seu departament per rebaixar el pagament a proveïdors i l’oposició li va demanar més acció per entrar dins el marge de 30 dies legal.

Abans dels precs i preguntes IAB va presentar una moció d’urgència per instar les Corts i a el govern de la Generalitat Valenciana a incloure en els pressupostos de 2021 la construcció d’un centre d’especialitats mèdiques al municipi.

IU va proposar afegir que també s’incloguessin inversions en una ambulància Suport Vital Bàsic les 24 hores, la rehabilitació de centre d’acollida de menors i que s’assumeixi el cost de la plantilla de l’Conservatori, a més de la millora de l’polígon industrial.
L’esmena d’addició d’IU va tirar endavant per unanimitat i la votació de la moció també.

En precs i preguntes el PP va preguntar per l’oferta pública d’ocupació que s’ha convocat i per com es va a procedir a la mateixa ja que hi ha treballadors interins que poden pensar que el seu lloc de treball està en risc. Maria Vallès va contestar que l’oferta pública d’ocupació data de desembre de 2018 i que legalment hi havia tres anys per desenvolupar-la, per tant cal complir amb la llei; va afegir que des de juny s’ha reunit amb els sindicats per donar-li forma a aquesta oferta d’ocupació dins de la llei que en breu s’haurà d’arribar a una conclusió perquè aquestes places es cobreixin de manera estable.

IAB va preguntar per què no s’incloïa en el contracte de neteja una clàusula social de millora dels salaris dels treballadors de l’empresa concessionària, al que es va respondre que es va fer en una ocasió en un contracte i després legalment es desaconsello la seva inclusió en més ocasions per que va en contra de l’esperit de la llei de contractació.

A més, IAB va reclamar un informe sobre l’activitat de les regidories de l’edil Mati Més, que a l’estar malalta no va poder assistir a ple.
Finalment IAB va preguntar per la subvenció de 265.000 euros adjudicada a l’Ajuntament de Bunyol per a la rehabilitació de l’edifici d’habitatge social del carrer Facundo Tomás, i que segons diverses informacions periodístiques podria haver-se donat irregularment a el consistori de Bunyol a l’haver altres amb millor puntuació. El Govern local va defensar que des del consistori es va fer la memòria valorada i el projecte que demanaven les bases de la convocatòria i que per part municipal no hi ha cap irregularitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*