L’Ajuntament de Bunyol celebra el ple ordinari d’octubre

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar aquest passat dilluns, la sessió ordinària de ple corresponent a l’octubre.

Després de l’aprovació de l’acta de la sessió de setembre el Govern local va presentar una proposta per dur a terme una felicitació pública a títol individual a cada un dels membres de la Policia Local de Bunyol per la labor exercida en els últims mesos, que va tirar endavant.

En el tercer punt el Partit Popular presentava una moció per instar el Govern d’Espanya a aprovar de manera urgent una llei que garantix el dret constitucional a la propietat privada i combati eficaçment l’ocupació il·legal d’habitatges.

El punt va comptar amb rebuig de la resta de partits del plenari, que el van votar en contra al considerar que s’havien de dur a terme polítiques d’habitatge públic en comptes de portar a terme una legislació que ja recull la Constitució, o per entendre que no s’ha pres cap acció des del Govern central contra la propietat privada i que aquesta es defensa amb tots els instruments legals existents, que són suficients. El punt es va rebutjar amb els vots en contra de PSOE, IU, Podem i IAB.

En el punt de la dació de comptes de les resolucions d’alcaldia es va preguntar per què no s’havia inclòs una clàusula de tipus ambiental en un contracte de neteja, al que se li donarà resposta per part de Govern en el pròxim ple.

També es va preguntar per dues factures d’imatge i difusió de la Tomatina i per què es contractava amb la mateixa empresa, al que l’edil Maria Vallès va respondre que tot i la cancel·lació, les accions de promoció van començar al gener, i que després es van fer algunes campanyes per mantenir el treball realitzat, el que comporta uns costos. Pel que fa a l’empresa va mantenir el seu compromís de licitar el contracte en el proper exercici.

Finalment es va preguntar per una factura de lloguer de 330 taules per a El Planell, al que es va contestar que va ser per a les oposicions realitzades, ja que per a mantenir les distàncies de seguretat es va haver d’habilitar el pavelló.

En precs i preguntes es va preguntar si el consistori havia realitzat alguna gestió amb el Ministeri competent per millorar les rodalies de la línia C-3 al que l’alcaldessa, Jonquera Carrascosa, va respondre que el mateix Ministre José Luis Ábalos era conscient de les necessitats d’inversió per electrificar primer, i desdoblar la via després, i que hi havia un canal de comunicació amb la persona responsable.

També des del grup popular es va demanar una millora en asfaltat i il·luminació en trams de carrers Ruiz Pons, el Portal o Joan Peset, al que l’edil Rafa Pérez va contestar que es revisaran i es prendran les mesures necessàries.

Finalment es va preguntar per les analítiques d’aigua que s’estan fent a les aigües residuals del municipi per estudiar el COVID-19. La regidora de Sanitat, Mati Més, va explicar que es realitza a la depuradora d’Alborache, on es recullen les aigües residuals de Bunyol, i consisteix en el de l’estudi de el sistema de clavegueram i l’EDAR per obtenir dades que, combinats amb un altre tipus de informació demogràfica, epidemiològica, ambiental i de mobilitat, permeten anticipar-se a possibles reinfeccions de la població per COVID-19, com va passar entre principis i mitjans d’octubre.
Sobre aquest rebrot i el comunicat emès per la regidoria de Sanitat es va preguntar, a l’intervenir 11 dies entre les dades i la comunicació pública, davant del que Mati Més va defensar la seva gestió i l’eficiència de les dades obtingudes, tant des de l’estudi d’aigües residuals com els oferts des de Salut Pública.

També es va preguntar a la regidora Mati Més per accions dutes a terme al voltant de la lluita contra el canvi climàtic a nivell local, al que va respondre que la mesura principal serà la inversió en energies renovables des del consistori amb el pròxim Pla de inversions de la Diputació, a més d’altres accions de conscienciació.

Es va preguntar a la regidora Maria Vallès per la partida pressupostària d’hores extra dels treballadors de l’ajuntament, que comptava amb 100.000 euros per a aquest exercici dels que només queden 4.000 euros, i si tenia un pla per no sobrecarregar a certs treballadors en la seva tasca . La regidora va respondre que ha estat un any atípic que ha obligat a esforços extra a alguns treballadors i que la partida econòmica es sobrepassarà abans de final d’any; sobre les mesures assegurar que s’estan convocant oposicions i obrint borses de treball perquè no queden places per cobrir i no sobrecarregar els treballadors, i va posar com a exemple les ajudes de la Generalitat que han permès contractar 2 peons amb càrrec a una línia de subvenció de lluita contra la COVID-19.

Els pressupostos de 2021 també van ser objecte de qüestió a l’edil d’Hisenda, Manuel Serra, especialment per com influirà la caiguda d’ingressos i les propostes que es faran. Serra va respondre que després del primer Consell Econòmic i Social s’han recollit propostes de tota la societat civil i partits polítics, i que, serà un pressupost realista en el qual la partida d’emergència social serà la més important, i que no patirà retallades, fent un esforç perquè l’associacionisme pugui seguir desenvolupant la seva tasca amb els ajuts públics que hi ha fins al moment.

Sobre les ajudes a empreses i autònoms es preguntar també a Manuel Serra. A hores d’ara s’han adjudicat gairebé 80.000 dels 110.000 euros en ajudes previstes fa uns mesos i en el tram final de l’any no es preveuen noves línies d’ajut que sí podria contemplar el proper pressupost.

Finalment, es va preguntar a l’alcaldessa per les accions desenvolupades després de la seva pregunta en l’anterior ple pel mal estat de l’Polígon El Pla i també va preguntar pel destí de les partides pressupostàries d’Ocupació i Desenvolupament, de les que és responsable. Jonquera Carrascosa va respondre que en Desenvolupament s’està ultimant un projecte per captar fons europeus que necessitarà d’una inversió i va anunciar també l’inici d’una campanya de promoció comercial per a tot el comerç de la municipalitat de el 3 de novembre a l’8 de desembre, per incentivar les compres al municipi.

Sobre les accions al polígon l’edil Rafa Pérez va respondre que s’han contractat els serveis d’una empresa per a la neteja i millora, que ja ha començat els treballs en tot el perímetre de la zona, i que després es farà el mateix en els vials interiors.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*