L’Ajuntament de Bunyol celebra un ple extraordinari monogràfic sobre l’ensulsiada del carrer Moratín

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament de Bunyol va celebrar ahir un ple extraordinari monogràfic sobre la situació del Carrer Moratín després de l’ensulsiada d’un mur del passat 31 d’agost que va obligar a desallotjar als veïns de sis cases.

L’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa, va explicar la cronologia de tot el succeït, de cada mesura tècnica, de reunions amb altres administracions per a sol·licitar ajudes i de l’ajuda prestada dia a dia als veïns.

Juncal Carrascosa va insistir que l’ajuntament “ha posat tots els seus mitjans des del primer minut, dels tècnics, de la brigada i de la policia local, i després de tot l’àrea de contractació per a dur a terme les obres necessàries per urgència”. Va explicar com es va reallotjar als veïns, les reunions i informes que s’han elevat a Diputació de València, Generalitat Valenciana i Govern d’Espanya per a sol·licitar l’ajuda econòmica necessària per a afrontar les obres.

L’alcaldessa va relatar cada pas donat per arquitectes, enginyers, tècnics de riscos geològics de la Diputació i la direcció d’obra ja contractada, i va anunciar que el dilluns hi haurà una nova reunió dels veïns en la qual participarà l’enginyer per a informar-los dels treballs que es desenvoluparan.

En el mateix ple va comparéixer Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme, qui va assegurar que “ningú podia preveure que l’ensulsiada anava a ocórrer”, i va explicar de manera gràfica les obres que s’escometran per a assentar el mur, i fer més àmplia el Carrer Moratín i eliminar els riscos de noves ensulsiades. Seran prop de 700.000 euros de cost de les obres, uns treballs que va assegurar que “estaran vius contínuament, en el sentit que pot haver-hi canvis a cada moment segons les circumstàncies que es vagen trobant”.

Juncal Carrascosa va anunciar una comissió informativa per a fer un seguiment de tot el que esdevinga, i Rafa Pérez va assegurar que es demanaran els informes tècnics necessaris per a saber les causes de l’ensulsiada, que hui dia es desconeixen amb certesa.

L’Ajuntament de Bunyol farà una valoració dels habitatges quan es puga accedir per a veure possibles danys estructurals. Les obres duraran entorn de tres mesos, el carrer passarà de 3,7 metres d’ample a 7,8 metres, i al final del carrer hi haurà un estrenyiment als 6,5 metres.

Participació

Tant l’oposició com els veïns del Carrer Moratín, del castell i l’Associació de veïns i amics del barri antic de Bunyol van participar en aquest ple donant la seua opinió, exposant els seus dubtes i petici

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*