L’Ajuntament de Bunyol garantix la seguretat i la salut per a alumnat, professorat i famílies en “la volta al col·le”

Post també disponible en: Castellano

Els regidors d’Educació i Servicis Socials, el cap de la Policia Local, el cap de Protecció Civil i tota la comunitat educativa van mantindre una reunió conjunta el dimecres per a establir talls de carrers en les entrades i eixides al centre, per a evitar aglomeracions, i la neteja i desinfecció de tots els centres.

Carles Xerri, regidor d’Educació de l’Ajuntament de Bunyol, s’informa a la població que ahir dimecres es va reunir amb la comunitat educativa de cara a la preparació de l’inici de el nou curs escolar. Aquest any amb motiu de l’COVID 19 amb mesures extraordinàries per garantir la seguretat i la salut a l’alumnat, a el professorat i les famílies.

En aquesta reunió van estar presents els regidors d’Educació i Serveis Municipals, Carles Xerri i Rafa Pérez respectivament, així com el cap de policia local, Vicente Perelló, i el cap de Protecció Civil, Àngel Merenciano.

En aquesta trobada es va abordar i explicar a la comunitat educativa la planificació que ha elaborat l’Ajuntament de Buñol en qüestions de vital importància, com són els accessos i sortides dels centres educatius així com la neteja i desinfecció dels mateixos. En aquests dos aspectes, com indica l’edil d’Educació, Carles Xerri, és que tant la neteja i desinfecció dels centres educatius públics d’Infantil i Primària, així com els accessos i sortides de tots els centres és de competència municipal. Per això, assegura: “hem establert diverses mesures per facilitar les entrades i sortides de l’alumnat, així com la neteja i desinfecció tant en horari lectiu com la neteja general a les vesprades”.

Pel que fa als accessos i sortides dels centres educatius, va explicar Xerri, es duran a terme talls de carrers a les entrades i sortides que afectaran als centres CEIP Sant Lluís i Col·legi Talaia donades les característiques dels propis centres i dels carrers veïns. Segons confirma el propi edil: “aquests talls de carrers es duen a terme per facilitar que l’aglomeració de les famílies i alumnat no es produisca de manera excessiva i reduir l’afluència de vehicles que diàriament acudixen als centres”. En aquest sentit el responsable municipal de l’àrea d’Educació fa una crida a la reponsabilitat i demana un esforç extra a les famílies perquè col·laboren el màxim possible perquè aquestes mesures tinguen èxit i puguen tindre un benefici col·lectiu.

Pel que fa a les tasques de neteja i desinfecció que competeixen als Serveis Municipals la regidoria dirigida per Rafa Pérez ha elaborat un “Pla Escolar de neteja i desinfecció”. Com ha explicat l’edil, “aquest pla preveu un personal de neteja tant en CEIP Cervantes com a CEIP Sant Lluís en horari lectiu d’acord amb els protocols establerts en la desinfecció i neteja com són zones comuns, lavabos, baranes, poms i altres elements del centre, i per suposat la neteja general que es realitza a les tardes en què es farà especial èmfasi “.

En definitiva, segons va explicar, la neteja i la desinfecció va quedar absolutament garantida per part dels serveis municipals. A més diàriament en tots els centres es durà a terme la desinfecció de les entrades i sortides per part de personal dels centres.

També, s’ha explicat des de la regidoria de de Serveis Municipals que es va a proveir, no només als centres que són de la nostra competència, sinó a tots, és a dir IES Foia de Bunyol i Col·legi Talaia, de tot tipus de materials i productes d’higiene i desinfecció perquè puguen fer ús d’ells, així com eines per a la polvorització de productes desinfectants a les zones d’accessos i sortides per la qual cosa els serveis municipals donaran una xicoteta explicació de com s’ha de procedir per realitzar aquesta tasca.

En definitiva des del consistori municipal criden a la calma i a la responsabilitat i recorden que tots els protocols estan establerts tant pel propi Ajuntament com pels centres educatius, els quals es van a coordinar per garantir la màxima seguretat per al nostre alumnat, docents i famílies .

Finalment Carles Xerri ha informat que s’ha elaborat una petita campanya visual que compta amb cartells de grans dimensions que estaran col·locats en els accessos a tots els centres escolars així com la distribució de flyers recordant les mesures més importants a tenir en compte tant en l’accés als centres com dins dels mateixos.

HORARIS CORTS DE CARRERS

CEIP Sant Lluís: Tall de carrer encreuament C / Joaquin Masmano Ibañez amb AVD. de la Música i C / Mestre Guzmán Presó final edifici de l’escola.

Horaris:

  • Entrada de 8:45 a 9: 15h.
  • Sortida de 12: 45h a 13: 15h (horari setembre)
  • A partir d’octubre de 13:45 a 14: 15h.

Col·legi Atalaya

Horaris:

  • Entrada de 8.45 a 09:15
  • Eixida de 12.45 a 13:15 (horari setembre)

A partir d’octubre:

  • Entrada de 8.45 a 09:15
  • Eixida de 12.45 a 13:15
  • Entrada de 14:45 a 15.15
  • Eixida de 16.30 a 17h

L’Ajuntament incideix als veïns dels carrers que es tallaran al trànsit rodat que realitzen les seues tasques en les que es requerisca vehicle abans o després d’aquests talls per evitar aglomeracions innecessàries.

Finalment Carles Xerri vol agrair l’enorme implicació i col·laboració de tot el poble de Bunyol a aquesta tornada a l’escola, especialment en l’esforç que des de final de curs està duent a terme tota la comunitat educativa de tots els centres de la localitat per assegurar el menor risc de contagi seguint les mesures que, tot i que han patit canvis en els últims mesos, finalment tot ho han aconseguit fer en temps i amb molta seguretat seguint tots els protocols que marca la Conselleria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*