L’Ajuntament de Bunyol inverteix més de 70.000 euros en prevenció d’incendis en la partida de Roma, cadira de Roma i Camí de Corrals

Post també disponible en: Castellano

Dins del Pla Reacciona 2022 està inclosa la Gestió Forestal sostenible i prevenció d’incendis forestals de la localitat. 

Rafa Pérez, regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Bunyol, ha informat del Pla Reacciona 2022, que en la seua Fase II està inclosa la Gestió Forestal sostenible i prevenció d’incendis forestals. En una primera fase intervindran en el Paratge Natural Roma de la localitat.
Dins de les actuacions previstes estan la de reparar les vies forestals d’aquesta zona, inclòs el camí de Corrals. A més, també es durà a terme el manteniment de línies de defensa contra incendis forestals amb l’eliminació de restes, la creació d’àrees tallafocs, faixes auxiliars i interfície urbanaforestal. 
També en aqueix paratge natural es realitzaran actuacions silvícoles de prevenció d’incendis forestals: desbrossaments, clarege de plançons, clarege de millora, talle selectiu, selecció de plançons/brolles, desbrossament d’herba o tanques del sotabosc, podes, preparació de fusta i desembosc. Finalment també es recollirà i eliminar residus d’aqueixa zona. 
L’edil del ram i també Primer Tinent d’Alcalde del Consistori ha confirmat que les muntanyes del paratge de Roma són una prioritat per a la corporació municipal, ja que, “a més de que és on més muntanya de propietat municipal hi ha, també és una zona que té un gran perill d’incendi, per això cal tractar de millorar molt aqueixa zona. A més, es fa perquè el Govern sap que ací hi ha molts habitatges i un únic camí d’entrada i eixida, per la qual cosa en cas d’incendi seria un problema l’evacuació dels veïns”. En concret, confirma Pérez, que es destinaran més de 70.000 euros a aquesta partida.
Finalitza el primer Tinent d’Alcalde i regidor d’Urbanisme: “És una prioritat per a aquest Ajuntament la salvaguarda forestal del terme municipal. Estem treballant molt en el pla antiincendis des de fa molt i aquesta és una fase més que volem posar en marxa. De fet en aquest pla també es contempla la compra d’eines, maquinària i complements forestals per a treballs de prevenció d’incendis forestals”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*