L’Ajuntament de Xest convoca una concentració en el Dia internacional de l’eliminació de la violència contra la dona

Post també disponible en: Castellano

Decenas de personas se han congregado en la plaza Doctor Cajal con motivo del Día Internacional de la Eliminación de la Violencia Contra la Mujer
Desenes de persones s’han congregat a la plaça Doctor Cajal amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona.
Autoridades locales concentradas con motivo del Día Internacional de la Eliminación de la Violencia Contra la Mujer
Autoritats locals concentrades amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona.

Desenes de persones s’han congregat aquest matí a la plaça Doctor Cajal amb motiu de la commemoració del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra la Dona. L’acte, convocat des de la regidoria d’Igualtat, ha comptat també amb la participació dels treballadors i treballadores de l’consistori i amb les autoritats municipals.

“Nacions Unides commemora cada 25 de novembre el Dia Internacional de a l’Eliminació de la Violència contra la Dona, una jornada per visibilitzar que la violència contra les dones continua sent un obstacle per assolir la igualtat, el desenvolupament o la pau; així com el respecte dels drets humans de dones i nenes “, ha manifestat el regidor d’Igualtat, Raúl Mota. “L’Ajuntament reafirma avui el seu ferm compromís en la lluita contra la violència de gènere com la més brutal de la desigualtat entre dones i homes. Aquest any al nostre país hem superat la dramàtica xifra de més de mil dones assassinades per les seves parelles o ex-parelles des que existeixen registres oficials, el 2003. Una violència que també s’ha cobrat la vida de 34 nens i nenes des de 2013, com conseqüència de la violència exercida sobre les seves mares, i ha deixat 275 menors orfes “

Mota ha comunicat en nom de l’Ajuntament el suport a totes les víctimes. “Compartim el seu dolor, desolació i combatem la seva causa”. Així mateix, ha recordat la importància de la posada en marxa de la Llei Integral Contra la Violència de Gènere i l’impuls de l’Pacte d’Estat contra la violència masclista. “En el nostre país actualment vivim moment d’angoixa, l’ombra de la ultradreta plana sobre les nostres democràcies pretenent trencar el consens aconseguit, negant la pròpia existència de la violència de gènere”, ha afegit. “Des de l’Ajuntament continuarem defensant que la igualtat, la llibertat i la seguretat són irrenunciables; no permetrem ni un pas enrere en la lluita contra la violència de gènere, en la seva prevenció, en el seu tractament i en la reparació de les víctimes “.

Després de la lectura de l’manifest, Mota ha demanat un minut de silenci a totes i tots els assistents, que s’ha trencat, a l’complir-se el temps, amb un aplaudiment. Tot seguit, la regidoria d’Igualtat ha obsequiat els i les participants amb paraigua de color morats, idèntics als que avui decoren els balcons de l’Ajuntament, formant part d’una instal·lació artística contra la violència de gènere.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*