L’Ajuntament de Xest dóna comptes en Ple de les despeses i ingressos ocasionats pel Mundial de Moto GP 2018

La concejala encargada de organizar en Cheste las actividades paralelas al Gran Premio de Motociclismo, Carmen Delgado.
La concejala encargada de organizar en Cheste las actividades paralelas al Gran Premio de Motociclismo, Carmen Delgado.

Post també disponible en: Castellano

La concejala encargada de organizar en Cheste las actividades paralelas al Gran Premio de Motociclismo, Carmen Delgado.
La regidora encarregada d’organitzar a Xest les activitats paral·leles al Gran Premi de Motociclisme, Carmen Delgado.

Dimecres passat, 13 de desembre, la regidora encarregada d’organitzar a Xest les activitats paral·leles al Gran Premi de Motociclisme, Carmen Delgado, va detallar les quantitats que l’Ajuntament ha gastat i ingressat durant la passada edició del campionat, celebrat durant el 16, 17 i 18 de novembre a la localitat, així com el treball dut a terme en matèria de regulació, organització, seguretat, atenció sanitària i neteja del municipi.

Balanç de comptes

“La suma total de les despeses ascendeix a una mica més de 80.000 euros i els ingressos cobrats a dia d’avui han estat de 35.000 euros” explicava Prim. “A més, les sancions de circulació per l’ordenança municipal de drogues i alcohol suposaran uns ingressos considerables, però aquestes s’aniran cobrant segons es vagin comunicant als infractors, així que no les hem comptabilitzat en aquest balanç”.

Tal com figura en l’informe aportat per la regidora, el desemborsament més important ha estat el corresponent a les despeses de personal, que suma un total 44.900 euros en concepte de comissionats de la Policia Local d’altres localitats i les hores extres de la Brigada municipal i la Policia Local de Xest. D’altra banda, la partida emmarcada en el bloc de logística ascendeix a 31.791 euros i contempla despeses com lloguer de vàters portàtils, dietes, lloguer de tanques, servei especial de grues o vigilància de col·legis, entre d’altres. Així mateix a “altres partides” s’han assumit despeses com la contractació d’un servei especial de neteja.

El vídeo mapping, el camió i la pantalla Led, la paella gegant i l’actuació musical amb carpa a la carretera de Llíria s’han finançat a través de patrocinis, de manera que han suposat una despesa zero per a les arques municipals.

Pel que fa als ingressos, els 35.000 euros corresponen a recaptació per taxes municipals, principalment procedents dels llocs ambulants, seguides de les pagades en concepte de barres de bar i inodors, les dels vehicles confiscats i les taxes dels llocs de menjar.

“Es tracta d’un esdeveniment que és deficitari per a l’Ajuntament, però ens veiem en l’obligació de gestionar-el millor que podem”, apuntava Prim. “Aquest any ens han visitat unes 60.000 persones, moltes menys que en altres edicions, a causa de les pluges. Igualment, això suposa un impacte molt alt en la localitat en concepte de lloguers, jornals, recaptació dels bars, forns, carnisseries, etc “.

Regulació i organització

Durant el ple, Delgado també va detallar tot el treball realitzat des de l’Ajuntament. “Volem agrair als funcionaris de l’Ajuntament, al personal de la brigada municipal i la Policia Local, l’esforç de treball que realitzat aquest any, especialment per les difícils condicions en què han hagut de desenvolupar la seva tasca, a causa de la pluja; així com la col·laboració dels voluntaris i les voluntàries de Protecció Civil vinguts de tot Espanya “.

Així, la regidora va explicar que en un primer moment es van dictar els decrets d’alcaldia per regular els horaris especials d’obertura locals i per a la instal·lació de llocs de venda ambulant, durant els dies de durada de l’esdeveniment. També es van mantenir reunions amb onze associacions i clubs esportius per organitzar les zones d’acampades, en què es van allotjar més de 1000 persones i prop de 100 es van haver de refugiar a cobert a les instal·lacions esportives, així com per gestionar les zones d’aparcament. Van ser 200 persones, en torns de treball de quatre hores, durant les 24 hores del dia, les que van col·laborar des de les 16 hores de dijous, a les 19 hores de diumenge. “Sense ells i elles i el seu nivell d’organització i experiència acumulada, no es podria organitzar aquest esdeveniment, de manera que els dono les gràcies en nom de l’equip de govern”, assenyalava la regidora.

D’altra banda, l’Ajuntament va mantenir reunions amb els locals per organitzar l’ús de les barres i inodors portàtils i va posar en marxa autobusos llançadora per accedir al poble des del Circuit i des de la rotonda de la Universitat Laboral, quan la Guàrdia Civil tallava l’accés de vehicles al poble per la carretera CV-378.

“Demanem disculpes als veïns i veïnes per les molèsties, la brutícia i els actes de vandalisme, que des de l’Ajuntament hem volgut minimitzar adoptant mesures especials de vigilància i horaris”, manifestava Prim. “Alguns danys que ens reclamen no poden ser atesos per la nostra assegurança de responsabilitat civil, però tot i així per part de l’Ajuntament s’han atès en la mesura dels possible alguns desperfectes i pintades”.

Balanç de seguretat i atenció sanitària

Per part de la Policia Local, els serveis més destacats han estat:

Balance de seguridad y atención sanitaria

Por parte de la Policía Local, los servicios más destacados han sido: 

 • 33 denúncies per tràfic (casc, direcció prohibida, soroll).
 • 32 denúncies per ordenances municipals (orinar i carros menjar).
 • 38 proves de drogues a conductors (6 positives).
 • 165 proves alcoholèmia a conductors (18 positives).
 • 170 actes de drogues per consum i possessió amb 3 gossos.
 • 82 denúncies de trànsit per no tenir ITV ni assegurança.
 • 98 immobilitzacions de vehicles, la majoria motos.
 • 3 actes per arma blanca i falta de respecte als agents.
 • 8 llocs ambulants de menjar van ser retirats de la via pública.
 • 4 detencions (robatori amb violència, desobediència i un per violència de gènere).
 • 145 trucades a la guàrdia, la majoria demanant informació i queixant-se per les molèsties.
 • 500 denúncies per excés de velocitat amb radar.
  Per part del Centre de Salut s’ha informat que no es va atendre cap cas greu, ni hi va haver trasllats a hospitals. En aquesta línia, el balanç de Protecció Civil indica que no es va atendre cap accident d’importància.”El més important és que no hem hagut de lamentar cap accident greu dins el municipi, no hi ha hagut comes etílics atesos i no hi ha hagut baralles, la qual cosa indica que les mesures de seguretat són encertades i que la sort ens ha acompanyat un any més “, finalitzava Prim.
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*