L’Ajuntament de Xest inverteix més de 17.000 euros en la neteja dels abocadors incontrolats de la localitat

Cheste ha procedido a limpiar los vertederos incontrolados del término municipal.
Cheste ha procedido a limpiar los vertederos incontrolados del término municipal.

Post també disponible en: Castellano

Tal com ha informat el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro, des del 15 d’octubre fins a finals de novembre s’ha procedit a netejar els abocadors incontrolats de el terme municipal de Xest, eliminant més de 90.000 metres cúbics d’estris, plàstics, electrodomèstics, poda , escombraries i runes.

“El poc civisme d’algunes persones li ha costat a l’Ajuntament, i amb això a tota la ciutadania, 17.123, 56 euros. Però el més lamentable és que a l’endemà d’haver netejat els abocadors incontrolats estaven de nou plens “, ha manifestat Guijarro. “L’Ajuntament té l’obligació de donar el servei d’escombraries a tot aquell espai urbanitzat i recepcionat, tot i així, es van situar contenidors verds en zones on hi ha habitatges rústics disseminades; però, incomplint la normativa, s’estan utilitzant per dipositar estris i restes de podes, que a més, com no hi caben dins, es dipositen fora creant així un abocador “.

Des de la regidoria de Serveis es recorda a la població que hi ha un servei de recollida d’estris gratuït, els dimecres, previ avís uns dies abans a l’Ajuntament, trucant a l’96.251 00 15 o fent la gestió presencialment. “Aquest mateix servei també poden sol·licitar-les habitatges disseminats”, explica el regidor. Pel que fa a les restes de poda, s’han de dur a l’Ecoparc, igual que els estris, o triturar en els seus terrenys. “Enganxem cartelleria amb aquesta informació en els contenidors de la perifèria i, tot i això, la gent fa cas omís, per això de nou m’agradaria apel·lar a l’civisme i el respecte a el Medi Ambient”.

Guijarro ha posat èmfasi en la importància de respectar la normativa en quan a neteja, abocaments i convivència ciutadana. “Davant el risc que el SEPRONA denunciés a l’Ajuntament per delicte mediambiental, a causa l’estat de molts punts convertits en abocadors incontrolats a la perifèria de la localitat, vam haver de prendre mesures i procedir a la seva neteja. Les ordenances municipals diuen clarament que aquelles persones que no segueixen la norma han de ser sancionades, pel que es posarà en marxa una vigilància exhaustiva i s’imposaran multes d’entre 300 i 18.000 euros “, afirma el regidor.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*