L’Ajuntament de Xest reconeix diverses actuacions de la seua Policia Local i sol·licita a la Generalitat la concessió de condecoracions

Post també disponible en: Castellano

El ple va aprovar per unanimitat en la sessió ordinària celebrada el passat dimecres 24 de febrer, l’elevació a la Generalitat de diverses propostes de reconeixement a l’Inspector Cap de la Policia Local i set agents per actuacions destacades durant els últims mesos.

rescat

El passat 5 de novembre de 2020, l’oficial Enrique Aparisi Martí i l’inspector en cap, Daniel González Gallardo, van rescatar a dues persones atrapades en un turisme, que havia quedat immobilitzat en un vial negat d’aigua de l’polígon industrial Castella, a causa de les fortes pluges. El vehicle estava gairebé íntegrament cobert per l’aigua i en aquest moment es mantenien les fortes precipitacions. Tot i la forta corrent d’aigua, els policies van aconseguir arribar a el cotxe i obrir una de les seues portes per evacuar les ocupants. Tal com es recull en l’informe policial, es va tractar d’una operació complicada, a causa de que el corrent impedia obrir les portes ja que, a causa de l’estat de nerviosisme de les víctimes, va ser difícil transportar-fins a una zona segura, ja que es subjectaven fortament a el coll dels actuants i, sense voler-ho, els s’enfonsaven fins al fons del cabal.

El Ple ha elevat a Generalitat la sol·licitud de la concessió de la Creu a l’Mèrit Policial amb distintiu Roig.

Persecucions

El passat 10 d’octubre de 2020, els agents Alfonso Enrique Flores Merlos, Javier López Gil i Guillermo Bataller van donar l’alto a un vehicle que circulava en ziga-zaga d’un costat a un altre de la via i van realitzar les corresponents proves d’alcoholèmia, amb un resultat de 0,90 mil·ligrams per litre d’aire espirat. A l’acabar les proves, la conductora va pujar al seu vehicle i va intentar atropellar els agents, impactant contra el cotxe patrulla i sortint després a la fuga. Els policies van iniciar una persecució i van poder aturar el vehicle; però un cop aconseguit, la conductora els va agredir i va intentar llevar-los l’arma Tasser, pel que va ser detinguda per delicte contra la seguretat viària i Atemptat a agent de l’autoritat. Per aquesta actuació l’Ajuntament ha elevat a Generalitat que els atorgue la medalla a l’Mèrit amb Distintiu Blau.

A més, s’ha sol·licitat la medalla amb Distintiu Vermell als policies Alejandro Alfonso Ballester i Javier López Gil per la seva actuació per aturar un vehicle que es va donar a la fuga, després d’anar a gran velocitat i en direcció contrària al nucli urbà de Xest i no fer cas a l’alt reglamentari de la policia. La persecució va transcórrer per Xest, Pedralba, Vilamarxant, Riba-roja, Loriguilla, Manises, Paterna i Carlet i durant aquest recorregut el vehicle fugat va circular a gran velocitat, cometent infraccions de trànsit i intentant envestir el cotxe de la policia, aconseguint-ho en una ocasió. Finalment, els agents van aconseguir detenir el conductor, que es trobava sota els efectes de drogues i no tenia permís de conducció.

Desmantellament de drogues

També s’han sol·licitat condecoracions per a Javier López Gil, Tomas Gomez Agulló, José Enrique Ruano Gabarri i Daniel González Gallardo amb la Creu a l’Mèrit Policial amb distintiu Blau de la Generalitat Valenciana, per la seva intervenció de l’8 d’octubre de 2020, quan l’inspector cap va coordinar amb èxit tot l’operatiu juntament amb la UDICO per desmantellar un dels punts de venda d’estupefaents més importants de la Foia de Bunyol, situat en un habitatge de Xest. Gràcies a aquesta operació es va detenir dos individus per tràfic de drogues i va confiscar gran quantitat de marihuana preparada per a la venda, cocaïna i estris per a l’elaboració i preparació per a la venda de drogues.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*