L’Ajuntament de Xest s’uneix a les reivindicacions del sector citrícola convocant una concentració el proper 21 de gener

Cartel de la iniciativa.
Cartel de la iniciativa.

Post també disponible en: Castellano

Cartel de la iniciativa.
Cartel de la iniciativa.

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha tornat a convocar el sector agrari per mobilitzar-se sota el lema “Per la defensa de la nostra citricultura”. Les poblacions adherides a la plataforma, a la qual ja s’ha incorporat l’Ajuntament de Xest, han acordat dur a terme manifestacions en cadascuna elles el proper dilluns 21 de gener a les 20 hores. En el cas de Xest, la concentració es farà a la plaça Doctor Cajal, en la qual es llegirà un manifest i s’exposaran les reivindicacions dels afectats.

Entre les demandes dels citricutores es planteja la posada en marxa de solucions al problema de desigualtat competitiva en els mercats europeus que, segons es considera des de la plataforma, s’ha creat arran de l’acord econòmic amb tercers països signat per la Unió Europea. Segons expliquen, aquest acord suposa una manca de controls sanitaris efectius en frontera als productes importats des de tercers països, així com l’establiment d’uns aranzels insuficients per a aquests. Des del sector citrícola també s’exigeix ​​que es defensin mesures per a la millora de la cadena alimentària, garantint els drets dels productors agraris davant la distribució, entre demandes.

Des de l’equip de govern es destaca que a Xest es produeixen una mitjana de 30 milions de quilos de cítrics anualment, la qual cosa s’estima que suposa entre 6 i 7 milions d’euros anuals. A més, tal com afirmen, ara mateix hi ha 500 persones treballant en la recollida i confecció de la taronja en la localitat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*