L’Ajuntament d’Utiel mostra el seu suport a comarques veïnes d’interior en la seua lluita contra la despoblació rural

El pasado sábado se celebraban las II Jornadas sobre Despoblación Rural en Ademuz.

Post també disponible en: Castellano

L’Associació d’Emprenedors Rurals-AER va celebrar a Ademús la II Jornada sobre la despoblació rural a la qual assistia en representació de l’Ajuntament d’Utiel el Regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Óscar Latorre.

En aquesta segona edició, es va abordar la realitat de la despoblació al Racó d’Ademús i els Serrans, comarques veïnes de l’interior de la província de València immerses en un decreixement poblacional continu que Utiel-Requena també està experimentant, encara que en menor grau. 

Les comarques de la Regió muntanyenca, el Racó d’Ademús i la Vall d’Aiora-Cofrents registren el descens poblacional més intens de les comarques de la província de València. A aquesta caiguda contribueixen tant el saldo natural com el migratori negatius. En el cas d’Utiel-Requena, es tracta de la cinquena comarca menys poblada de la província i de la mateixa manera que la resta de comarques d’interior presenta una estructura poblacional envellida.

En la trobada, els representants de l’Associació d’Emprenedors Rurals (AER) i diferents agents empresarials van mostrar la necessitat de seguir apostant per la dinamització rural i la posada en valor dels recursos naturals, patrimonials i turístics amb caràcter diferenciador en zones d’interior.

L’acte es va celebrar a Ademús i va comptar amb la participació de diferents representants polítics de municipis de comarques d’interior així com la intervenció de la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblamiento (Avant), Jeanette Segarra.

La directora general d’Avant va subratllar que la despoblació ja forma part de l’agenda política valenciana i va reconèixer el desequilibri territorial actual entre les zones de llevant i d’interior. Segarra va destacar la necessitat d’implantar una discriminació fiscal positiva al costat d’una adaptació de la legislació a la realitat rural.

Després de l’assistència a les jornades, el regidor de Desenvolupament Rural i Medi Ambient, Óscar Latorre, ha incidit en la conveniència de dur a terme accions coordinades conjuntes per crear un front comú entre totes les tots els municipis d’interior de la Comunitat Valenciana.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*