L’alcalde de Turís, Eugenio Fortaña, qualifica l’actitud de la població en l’entrada a la Fase 1 com a “responsable i cívica”

Una imagen panorámica de la población de Turís.

Post també disponible en: Castellano

L’Alcalde de Turís, Eugenio Fortaña, valora satisfactòriament l’entrada del municipi en la primera fase de l’desconfinamiento. “La gent tenia moltes ganes de sortir al carrer i d’anar pas a pas cap a la normalitat, ho està fent de manera responsable i amb molt civisme”.

El entusiamso es percep sobretot en els bars i els comerços que fins al moment no havien pogut obrir les portes. “L’ajuntament ha permès l’ampliació de les terrasses perquè puguen donar un major servei complint les mesures de seguretat”, assegura Fortaña.

“Les tasques de desinfecció de la via pública continuaran a càrrec dels agricultors voluntaris, que dos cops per setmana acudeixen fidels a la cita quan acaben la seua jornada laboral aportant la seua maquinària”.

“La brigada municipal s’encarrega de desinfectar les zones comunes de les nostres urbanitzacions. Ara són més necessàries si és possible aquestes actuacions a causa de l’augment de el trànsit de persones “, explica l’alcalde turisano.

El gran treball realitzat per un nombrós grup de voluntàries, que ha confeccionat més de 6.000 mascaretes, “ens ha permès proporcionar-les a tots els comerços i que arribin a cada casa del municipi”.

Eugenio Fortaña destaca també la “especial atenció” amb les persones més vulnerables. “Durant tot l’estat d’alarma està actiu el servei de dependència amb l’assistència domiciliària que, amb el canvi de fase, s’ha incrementat. Ara també s’atén a les persones usuàries de l’aula respir fins que el centre obri les seues portes “. I en aquesta línia d’ajudar les persones més vulnerables a l’ajuntament recollim aliments no peribles que es distribueixen entre Càritas parroquial, El Rebost de l’Església Evangèlica i els propis serveis socials.

El Centre Municipal de Formació de Persones Adultes ha mantingut durant tot aquest temps la seua activitat telemàticament a més de distribuir als seus domicilis les tasques per a les persones que participen al taller de la memòria.

Pel que fa a les oficines del consistori, “es va reincorporant progressivament el personal que fins al moment estava teletreballant per anar normalitzant el funcionaiento de l’administració. Sempre seguint les instruccions i mesures de seguretat, amb molta cautela, i prioritzant la salut de les persones “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*