L’alcaldessa de Bunyol sol·licita al Consell que el Centre de Menors de la localitat torni a ser d’Acollida

Una imagen del Centro de Menores de Buñol.
Una imagen del Centro de Menores de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

L’alcaldessa de Bunyol, Jonquera Carrascosa, ha confirmat que el Centre de Recepció de Menors de la localitat està «esgotant la seva situació de provisionalitat acordat amb el Consell per a principis de 2019. En aquest cas, després d’aquest període el centre tornaria a ser un Centre d’Acollida », en paraules de la primera edil.

«A causa dels incidents de les últimes setmanes, la Fiscalia de Menors va realitzar una intervenció per sorpresa en aquest centre la setmana passada per comprovar l’estat dels menors. Està oberta una investigació al respecte, i des del consistori municipal continuarem denunciant la situació límit en què es troba pel que fa a nombre de menors, ja que supera la ràtio de manera desmesurada, perjudicant a la convivència entre els residents i els veïns de Bunyol », com ha destacat Jonquera Carrascosa.

Segons la primera edil de l’Ajuntament de Bunyol, «la setmana passada el nombre de residents superava els 80; i aquesta xifra excedeix en el doble permès ja que aquest centre està preparat per albergar únicament a 30 i, com a fet excepcional i en moments puntuals, podria rebre fins a 40. Però en cap cas doblar aquesta xifra per la falta d’espai i recursos humans disponibles ».

«D’aquesta manera -ha afegit Jonquera Carrascosa- transcorregudes les festes nadalenques traçarem una agenda de reunions i actuacions per reclamar de forma més contundent la fi del període de provisionalitat promès pel Consell, i reclamar revertir la situació en un Centre de Recepció. Aquesta situació mai va ser preguntada pel Consell a l’Ajuntament en ser un centre de la Generalitat, ia més vam mostrar la nostra disconformitat amb aquesta decisió, a la qual molts municipis de la Comunitat s’havien negat. Nosaltres acceptem la provisionalitat fins que rehabilitessin el centre de Llíria, però fins al moment no s’està rehabilitant aquest centre i els de Serra i Ròtova no han aconseguit alleujar la situació d’excés de residents al nostre municipi ».

L’alcaldessa ha confirmat que en «cap moment hem estat rebuts per la Conselleria» i que la relació amb la Direcció General de Menors «no és tan fluïda com ho era fa uns mesos, de la mateixa manera que amb la direcció del Centre de Menors de Bunyol. Entenem que les últimes informacions sorgides en els mitjans de comunicació no han agradat, però en qualsevol cas el nombre de menors sí que s’ha vist reduït en els darrers dies ».

Jonquera Carrascosa ha transmès també la seva intenció de «vetllar pels interessos de Bunyol, en concordança amb els dels menors: entenc i així ho entenen els veïns que els residents estan patint una situació de deixadesa en horaris, recursos i formació adequada, i que aquesta situació ha de ser solucionada pel Consell, per vetllar per ells i per la correcta convivència amb els buñolenses».

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*