L’Associació Llevantina de Field Target celebra la seua 1a Tirada Oficial de HFT de l’any 2023 en el Camp de Tir “Els Coets” de Bunyol

Post també disponible en: Castellano

L’A.L.F.T. (Associació Llevantina de Field Target) va celebrar la seua 1a Tirada Oficial de HFT (Hunting Field Target) de l’any 2023, el diumenge 22 de gener, en el Camp de Tir “Els Coets” de Bunyol.

El seu president, Vicente Ricarte, informa de com ha sigut aquesta 1a Tirada Oficial de l’any:

“En un esplèndid dia assolellat i va fregir com toca en un vertader hivern del mediterrani, vam poder celebrar una de les nostres millors tirades de HFT de la ALFT, un dia de tir lliure a l’aire lliure.

El HFT és una modalitat de tir amb carabines d’aire comprimit proveïdes de visor d’augments, simulant escenes de caça amb la utilització de figures metàl·liques tipus Daina, i Novocker i Tecnotarget, que representen a diferents animals. Existeixen dues categories en el tipus de carabines a utilitzar, una són les de moll o pistó tradicionals de tota la vida, i una altra són els Pcps o carabines precargadas d’aire que són l’últim en tecnologia del tir amb aire comprimit, encara que són armes que ja existien en el segle XVIII”.

“Les normes d’aquesta competició són molt senzilles i igualen molt els diferents equips utilitzats pels participants, la qual cosa equipara bastant les armes i incideix molt més en la perícia i control del vent pel tirador; una vegada comença la competició no es poden canviar els paràmetres del visor, per la qual cosa l’estimació de la distància del blanc és a “ull” amb la dificultat que això comporta. Crec personalment que aquesta modalitat que practica la ALFT, és de les més divertides que existeixen, recreant el noble esport de la caça, però sense abatre cap animal.

Malgrat que en els dies anteriors a la prova, la meteorologia amb vents i ratxes de més de 150 km hora, ens va destrossar diverses instal·lacions del camp de tir, la competició es va desenvolupar en un dia assolellat, amb brisa freda. El muntatge del Camp de tir, va consistir en 10 carrers amb 2 blancs a abatre, i amb 3 minuts de temps per participant, i a 2 voltes, la qual cosa suma 40 blancs i a 2 punts per blanc la possibilitat d’aconseguir 80 punts màxim. La duresa de la tirada va ser mitjana/alta, agreujada per la dificultat de l’estimació de l’impacte per les reduccions en les “kill zone” o zona d’impacte vital de les diferents figures a abatre, la qual cosa va fer les delícies de quasi tots els tiradors”.

“Vam ser un total de 20 tiradors, perfectament dividits en 2 categories, 10 tiradors en PCPs i 10 tiradors en Moll/Pistó, sent la classificació la següent:

PCPs:

 1. Vicente Moscardo, Tito 69 punts
 2. Empat Carlos Aroca i Raul de l’Amo 66 punts
 3. Pep Feltrer 63 punts
 4. Remy Aukstkalnis 61 punts
 5. Juan Andreu 60 punts
 6. José Mª Peña 55 punts
 7. Vicente Ricarte 54 punts
 8. Miguel Sanchis 53 punts
 9. Fernando Gonzalez 48 punts.

Pistó:

 1. J.Miguel Puchalt 58 punts
 2. Raúl López 57 punts
 3. Fran Parras 54 punts
 4. Vicente Prats 52 punts
 5. Quique Benítez 51 punts
 6. Carlos Sanmartin 47 punts
 7. Chema Rodríguez 32 punts
 8. Marian Planchas 30 punts

Pistó Júnior:

 1. Mario Prats 26 punts”.

“Després de la tirada de HFT, vam fer nostra ja competida tirada amb carabines clàssiques de moll amb mires obertes a dianes a 10 metres, sent 18 tiradors, aquesta tirada consta de 5 tirs a dues dianes, classificant als 3 millors tiradors amb més punts obtinguts, sent els màxims punts possibles 50 per diana, és a dir 100 punts”.

Sent la classificació en la categoria carabines clàssiques a 10 metres la següent:

 1. Remy Aukstkalnis 87 punts
 2. Empat Vicente Moscardó Tito i Raúl López, 85 punts
 3. Joan I. Bartual 83 punts
 4. Pep Feltrer 63 punts
 5. Empat Raúl de l’Amo i Fran Parras 79 punts
 6. Vicente Prats 78 punts
 7. Empat Vicente Ricarte i Quique Benítez 72 punts
 8. Miguel Sanchis 70 punts
 9. Juan Andreu 66 punts
 10. Chema Rodríguez 64 punts
 11. J. Miguel Puchalt 63 punts
 12. Fernando González 60 punts
 13. Marian Planchas Carballo 30 punts
 14. Carlos Sanmartín 36 punts
 1. Júnior:  Mario Prats 32 punts.

Aquesta competició va ser patrocinada per l’Armeria Mildot de Bétera, col·laborant en la mateixa mitjançant regals a sortejar entre els participants de la nostra assemblea.

Després de la competició, els participants i membres de la ALFT, es va realitzar un menjar de germanor en Venda Pilar, per a després sobre les 16.30 celebrar la nostra assemblea anual on es decideixen les activitats, competicions i tasques per a poder seguir un any més i van 15 anys ja, a Bunyol, participant com un més de la rica varietat d’esports que es practiquen en la Foia de Bunyol i sempre amb la inestimable ajuda i col·laboració de l’Ajuntament de Bunyol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*