L’Eliana impulsa un projecte d’estimulació cognitiva per a les persones majors durant el confinament

Post també disponible en: Castellano

‘Majors, ments actives des de casa’ està compost per fitxes per a treballar a casa que es poden arreplegar de manera gratuïta des de hui en les papereries del municipi

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de la Persones Majors, ha organitzat el projecte ‘Majors, ments actives dónes de casa’ que busca potenciar l’estimulació cognitiva i la memòria durant la situació del confinament de les persones majors de 65 anys l’Eliana.

El material té un format de fitxes amb diferents exercicis que facilita una activitat mental diària més activa i es podrà arreplegar des de hui i de manera gratuïta en les papereries de la localitat: GISAN, Offiprint i papereria Montaner i en establiments col·laboradors.

Per a possibilitar la correcció dels exercicis el dossier inclou un apartat en què es mostra el resultat correcte de les activitats de memòria verbal i llenguatge, habilitats de càlcul numèric, raonament lògic, atenció, percepció i memòria visual a curt termini. Esta estimulació té com a objectiu millorar el funcionament cognitiu per a ralentitzar el procés de deteriorament, evitar la desconnexió de l’entorn, augmentar l’autoestima i l’autonomia personal, evitar l’estrés i millorar la qualitat de vida dels majors i les seues famílies.

Tal com ha explicat la regidora de Persones Majors, Eva Santafé, estes persones poden tindre més dificultat per a accedir a activitats estimulants a través de la tecnologia des dels seus llars en estos moments de confinament. “Este col·lectiu és més vulnerable a l’aïllament social, i alguns viuen sols, per la qual cosa el consistori busca previndre i disminuir les conseqüències negatives que poden derivar d’esta situació en els elianeros i elianeras més mayores”, ha afirmat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*