L’Eliana invertirà 3,5 milions d’euros del romanent de tresoreria en la millora d’infraestructures

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament executarà un total de 12 actuacions amb part de l’estalvi obtingut en els últims anys.

El Ple de l’Ajuntament de l’Eliana ha donat aquesta setmana llum verda a la modificació de crèdits que permetrà al consistori destinar part del romanent líquid de tresoreria a un total de 12 actuacions en infraestructures per un import de 3.453.882 €. Les obres que s’executaran amb aquest crèdit extraordinari, provinent dels estalvis que l’Ajuntament ha acumulat en els últims anys, es repartiran en cinc grans blocs: repavimentació i renovació de vials i calçades, renovació i reparació de voreres, generació de sentits únics i millora de l’accessibilitat, ampliació de la Casa de la Música i millores en les infraestructures de l’aigua potable.

La major inversió anirà destinada a la repavimentació i renovació de diversos vials i calçades del terme municipal i estarà dotada amb 1.095.000 euros, mentre que la renovació i reparació de voreres, tant del nucli urbà com d’urbanitzacions, es portarà més de 927.100 euros.

Les obres d’accessibilitat sumaran prop de 600.000 euros per a completar la generació de sentits únics en pràcticament totes les zones residencials de la localitat, amb l’objectiu d’acabar amb els estacionaments sobre les voreres, evitant la seua deterioració i facilitant el pas als vianants. A aquesta actuació s’afegirà l’obra d’adequació de l’avinguda del Poliesportiu, que inclourà l’ampliació de voreres, la plantació d’arbratge i instal·lació de mobiliari urbà i la transformació de la calçada en un cicle-carrer de sentit únic. Tot això amb l’objectiu de dotar la zona de l’IES i el Poliesportiu en una zona d’esplai per als veïns i veïnes.

Una altra de les accions més importants que s’han aprovat en aquest nou paquet d’inversions serà l’obra d’ampliació de la Casa de la Música, que ascendirà a 345.706 € destinats al condicionament de les antigues instal·lacions del Mercat Municipal. 

L’últim bloc d’inversions sumarà un total de 490.000 euros en el Pla Director d’Aigües amb l’objectiu de millorar l’estat de la xarxa, convertir-la en més eficient i millorar el servei que es presta a elianers i elianeres. 

L’alcalde, Salva Torrent, ha celebrat que, per primera vegada, l’Ajuntament puga destinar els seus estalvis a millorar infraestructures i serveis, la qual cosa es traduirà en un impuls econòmic per als empresaris de l’Eliana, gràcies al registre municipal elaborat recentment, i ha anunciat que les inversions continuaran augmentant en els pròxims anys per a millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*