L’empresa bunyolense DCM dissenya un túnel de desinfecció de Covid-19 per a l’accés a edificis i centres de treball recolzat per la Generalitat

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat 41 projectes innovadors per disposar de solucions “avançades” en màscares, PCR, respiradors, diagnòstic per intel·ligència artificial i desinfecció enfront de l’Covid-19, entre els quals es troba el projecte de l’empresa buñolense Disseny i Construcció de Maquinària Automatitzada (DCM) en una de les àrees destacades: la desinfecció i prevenció de transmissió de virus mitjançant la tecnologia.

El cap de el Consell ha donat a conèixer les iniciatives, al costat de la consellera d’Innovació, en un webinario que ha comptat amb la participació de el ministre de Ciència, que ha subratllat la “fortalesa” de la ciència a la Comunitat Valenciana

Ximo Puig ha ressaltat el protagonisme que estan tenint els equips de recerca de les universitats, els hospitals, les empreses, les fundacions, els i les agents innovadors i, en general, tot el sistema de ciència i innovació en la recerca de solucions per fer davant de la “causa comuna” de la lluita contra la pandèmia.

Les propostes aporten l’ús de materials que garanteixen la seguretat sense conseqüències per a la salut, entre les quals es troben els raigs ultraviolats, electròlisi d’aigua salinitzada, purificadors d’aire que eliminen virus i bacteris, així com túnels de detecció de temperatura i ruixat de desinfectant per a l’accés a edificis i centres de treball.

L’empresa buñolense Disseny i Construcció de Maquinària Automatitzada (DCM) ha estat seleccionada per la Generalitat Valenciana, al costat d’altres 41 projectes, per confeccionar mètodes de lluita contra el coronavirus. Concretament ha creat un circuit en el qual un ciutadà és desinfectat íntegrament abans d’entrar a alguna instal·lació desactivant el virus que pugui portar a la seua roba, a més de prendre-li la temperatura.

Javier Morro, director d’operacions de DCM, ha explicat que aquest túnel es va a fer “de diferents formes i dissenys adaptables a qualsevol gran empresa ia les seves instal·lacions. Es pretén que cada treballador faci aquest protocol a l’entrar i sortir de l’empresa de forma ràpida. Així es pot seguir amb la vida normal, amb una rutina en les nostres vides sense por “.

Després de treballar amb laboratoris, s’ha testat i comprovat que aquest túnel eradica el virus per poder entrar i sortir de l’empresa amb tranquil·litat. “Creiem que aquesta és una lluita de tota la societat. Nosaltres volem amb aquesta petita innovació aportar el nostre gra de sorra perquè es porti de la millor manera possible, que acabi com més aviat i puguem viure i treballar”, ha afegit Javier Morro.

Des DCM han explicat que encara s’està “en el procés de desenvolupament d’aquest innovador túnel de presa de temperatura i desinfecció, ja que han passat només dos mesos des que es va decretar l’estat d’alarma”. Tot i que des DCM han volgut destacar a tucomarca.com que “per a nosaltres com a empresa el major reconeixement ha estat la confiança i l’interès per part dels nostres clients, que són empreses amb afluència multitudinària de treballadors, en el que coincidíem que es necessitava algun mitjà per desinfectar a les persones que acudissin als seus llocs de treball o llocs de pública concurrència com hospitals, supermercats, edificis oficials, etcètera. Ja que cal accentuar les mesures de detecció i prevenció de la malaltia tant desinfectant com prenent la temperatura, és clar ” .

Des DCM s’han preguntat “com posar barreres de transmissió en una empresa en què entren 300 treballadors a el dia: comercials, missatgeria, etcètera, sent a més empreses d’alimentació de primer ordre”; i d’aquí van començar a “idear aquest projecte que uneix el disseny, la mecànica i la tecnologia, per part de DCM, amb la utilització de materials químics de desinfecció que no perjudiquin l’organisme de les persones que accediran als seus llocs de treball a través del nostre túnel de desinfecció. Per això hem comptat amb un laboratori, l’empresa Cleanity, situada a Xest “.

L’alcaldessa de Bunyol i responsable de l’Àrea d’Indústria i Comerç de l’consistori, Jonquera Carrascosa, ha mostrat el seu “orgull per comptar amb aquest tipus de projectes i que han estat creats íntegrament a Buñol per una empresa que lidera la innovació i el desenvolupament, i que en aquests durs moments no ha volgut quedar-se a l’marge creant una excel·lent i útil eina per a empreses i grans instal·lacions, com hotels o indústries “.

Davant d’aquest ambiciós projecte, la primera edil buñolense ha mostrat la seva “infinita satisfacció pels èxits que estan aconseguint les empreses de la localitat. Una fita que segons va comentar Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, és el futur immediat, perquè, així ho entén: la ciència i la innovació són la millor vacuna contra aquest virus “.

I és que un total de 41 projectes innovadors han estat seleccionats per la Generalitat Valenciana per a desenvolupar solucions davant de l’Covid-19, una convocatòria de la Conselleria de Ciència i Universitats i l’Agència Valenciana de la Innovació a la qual es destinen tres milions d’euros .

Imatges de el desenvolupament de el projecte:

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*