Les cooperatives de l’Alcúdia i d’Alzira signen un acord d’intercooperació

En virtud del acuerdo firmado, CANSO confeccionará y comercializará la producción de cítricos de ALZICOOP. De igual forma, la producción de kakis de la cooperativa alcireña se comercializará juntamente con parte de la producción de CANSO.

Post també disponible en: Castellano

Els presidents de la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Oreto de l’Alcúdia (CANSO), Cirilo Arnandis; i la Cooperativa Hortofructícola d’Alzira (Alzicoop), Francisco Clarí, han signat un acord intercooperatiu, en virtut de el qual treballaran conjuntament en la comercialització de cítrics i caqui.

El document, rubricat a les instal·lacions de Alzicoop, determina l’àmbit específic de la col·laboració entre les dues cooperatives. Així, CANSO confeccionarà i comercialitzarà la producció de cítrics de la cooperativa alzirenya, assumint les tasques de classificació, emmagatzematge i / o condicionament, confecció, i comercialització. D’altra banda, la producció de caquis de la Alzicoop es comercialitzarà juntament amb part de la producció de la cooperativa de l’Alcúdia.

La signatura d’l’acord entre aquestes dues cooperatives, que superen àmpliament els 100 anys d’història cadascuna, suposa la inversió de més de 2.100.000 euros, per a modernitzar les instal·lacions de Alzicoop amb nova maquinària que permeti desenvolupar les tasques de processament d’una producció de caquis de 12.000 tones per campanya.

Per al president de CANSO, Cirilo Arnandis, “aquest acord ens reforça mútuament, ens permet seguir avançant en la concentració de l’oferta i en l’optimització dels nostres processos per oferir als nostres socis les millors liquidacions que sigui possible pel producte que aporten” .

El president de Alzicoop, Francisco Clarí, has destacat que “hem treballat durant diversos mesos en la redacció d’aquest acord, que estem convençuts que serà molt beneficiós per a les dues cooperatives i que serà efectiu a partir de la campanya 2020/21”.

La signatura d’aquest acord se suma a altres processos d’intercooperació establerts durant els últims mesos, que demostren la capacitat de el sector cooperatiu per consolidar i millorar la posició de les seves empreses, a través de la col·laboració en la recerca de l’benefici mutu, en un entorn cada vegada més complex i competitiu. Alguns dels últims exemples s’han donat també a les comarques de la Ribera, amb l’acord de les cooperatives de Carlet i Guadassuar per a la creació de la cooperativa Ribercamp, o amb la integració de les seccions de subministraments de les cooperatives d’Alfarp, Catadau i Llombai.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*