Les fonts d’Alborache seran protagonistes en el V Concurs de pintura ràpida a l’aire lliure

Post també disponible en: Castellano

Les persones participants opten a 3 premis de 600, 400 i 200 euros, respectivament.
Per a participar en el concurs el dissabte 29 de maig les inscripcions han de presentar-se a l’Ajuntament abans del 27 de maig.
Amb estil i tècnica lliures, les obres tindran com a tema “Les fonts d’Alborache”.

El concurs de pintura ràpida a l’aire lliure torna enguany a Alborache. El 29 de maig se celebra la cinquena edició d’aquesta convocatòria que ha tingut un gran acolliment entre els aficionats a la pintura ràpida en anys anteriors. 

“Les fonts d’Alborache” són la temàtica triada enguany per a aquest concurs organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alborache, amb l’objectiu de promoure la cultura i l’expressió artística en la localitat. Per al regidor Vicente Darder, “aquest concurs ja s’ha consolidat com una de les propostes culturals amb més participació d’Alborache. És una oportunitat de gaudir de la naturalesa i del nostre nucli urbà amb una activitat artística molt satisfactòria. Encara que tenim moltes restriccions quant a mobilitat i agrupació de persones pensem que no hem de deixar de tindre present l’art i la naturalesa en la mesura que siga possible. L’any passat no vam poder celebrar-ho pel confinament però est esperem repetir l’èxit d’anys anteriors, tenint sempre en compte l’estricte compliment de les mesures de seguretat.”

El certamen es realitzarà el 29 de maig, de 10.00 a 14.00 hores. Poden participar les persones majors d’edat, radicades en la Comunitat Valenciana que presenten la seua inscripció a l’Ajuntament abans de les 14.00 hores del 27 de maig.

Les obres presentades optaran a tres premis de 600 euros (primer premi), 400 euros (segon premi) i 200 euros (tercer premi), atés el valor artístic, originalitat i capacitat de transmetre el tema del certamen. Cada participant haurà d’anar proveït de tot el material que puga necessitar per al desenvolupament de la seua obra.

El 29 de maig, dia del certamen, les persones participants hauran de presentar (de 08.30 a 09.30 hores) a l’Ajuntament el suport que vagen a utilitzar per als treballs, que serà degudament segellat i numerat per a la seua identificació. Només s’admetrà un suport per concursant. Cap participant estarà exempt de segellar el bastidor en el lloc i horari anteriorment esmentat. Aquest suport haurà de ser llis, rígid i de color blanc (llenç, tauler, etc.) d’un mínim de 50 i un màxim de 100 centímetres per cada costat.

Quan les obres estiguen acabades cada artista haurà d’entregar-la en la recepció de l’Ajuntament fins a les 14.00 hores, sense signar. Les obres que incomplisquen aquesta norma seran desqualificades. Després de la decisió del jurat les obres podran signar-se, i les premiades hauran de ser signades obligatòriament.

Les obres premiades passaran a ser propietat de l’Ajuntament d’Alborache. Els seus autors autoritzen explícitament la seua reproducció a l’efecte de la seua divulgació per part de l’Ajuntament o a instàncies de terceres persones per ell autoritzades.

Les obres estaran exposades a l’Ajuntament fins a l’1 de juliol i no podran retirar-se abans. Quan arribe aquesta data hauran de ser retirades pels seus autors (mitjançant autorització escrita en cas de no ser l’autor/a) entenent-se que renuncien a qualsevol dret en cas de no fer-ho, en el termini màxim d’un mes comptat des de la finalització de l’exposició.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*