Les persones majors de 60 anys de l’Eliana reben la primera dosi de la vacuna

Post també disponible en: Castellano

A partir del pròxim dilluns l’EPA passarà a ser punt de vacunació massiva de referència per a la ciutadania elianera i de San Antonio de Benagéber.

La Zona Bàsica de Salut ha informat que aquesta setmana acabarà de citar les primeres dosis als veïns i les veïnes majors de 60 anys de l’Eliana. Tota persona que supere aquesta edat i que, tenint el desig de vacunar-se, encara no tinga administrada la primera dosi ha de cridar al Centre de Salut al telèfon 96 271 84 40 per a facilitar les seues dades.

La setmana que ve es continuarà citant a través de SMS a la ciutadania nascuda entre 1962 i 1970 (51-59 anys). Per això, és fonamental que comproven i mantinguen actualitzats les dades de contacte de la targeta SIP. En aquest sentit, ha reconegut que, actualment, hi ha més de 300 veïns i veïnes de la zona en aqueixa franja d’edat que tenen un mòbil donat de baixa o erroni i, per tant, no estan rebent el SMS de la citació.

D’altra banda, a partir de la vesprada del pròxim dilluns 24 el Centre de Formació de Persones Adultes (EPA) passarà a ser el punt de vacunació massiva de referència de l’Eliana i San Antonio de Benagéber i atendrà al dia a un màxim de 780 usuaris, depenent del ritme de subministrament de les farmacèutiques. Per a això, la Zona Bàsica ja té preparat el personal per a disposar de 3 boxs de vacunació funcionant alhora i amb totes les consideracions logístiques i tècniques necessàries.

Amb la finalitat d’agilitar tot el procés, els i les pacients han de portar el SIP sempre a la mà i emplenar el qüestionari que rebran a la seua arribada. A l’entrada, els administratius comprovaran la seua cita i si tenen alguna patologia o dubtes podran comunicar-li-les al metge de la taula de triatge.

Posteriorment, passarà a un dels boxs de vacunació, on se li administrarà el tipus de vacuna assignada per Conselleria. Després de la inoculació hauran d’esperar un mínim de 15 minuts o fins a 30, en el cas en què tinguen antecedents de reacció al·lèrgica a una altra vacuna o tractament injectable.

A tots ells, se’ls entregarà un carnet de vacunació durant el procés i un recordatori de segona cita.

El primer edil, Salva Torrent, ha advertit que els aparcaments del Cinema d’Estiu i de l’Auditori estaran reservats per als usuaris i usuàries que acudisquen a vacunar-se i la Policia Local i Protecció Civil controlaran els accessos, “amb l’objectiu de facilitar l’entrada a l’EPA i accelerar així el pla de vacunació als grans grups de població”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*