L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ estarà al desembre a Benigànim, Villores, Requena i Sueca

dav

Post també disponible en: Castellano

Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i sobre la problemàtica actual de les persones refugiades
Centres juvenils, educatius i entitats locals poden sol·licitar-la a través del web mimporta.info

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa ‘M’importa. Educació en Valors’, porta al desembre l’exposició itinerant’ Exili Il·lustrat ‘als municipis de Benigànim, Villores, Requena, i Sueca.

L’exposició visita els instituts d’educació secundària (IES) Oleana i el número 1 de Requena, al Casal Jove de Sueca, l’Espai Jove de Benigànim i l’Espai Social de Villores.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’se vincula amb la memòria democràtica i, a el mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades a l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili, entre les quals es troben Luis Buñuel, Juan Negrín, Manuel Azaña, Clara Campoamor, Antonio Machado o Rafael Alberti, entre d’altres.

Calendari expositiu

El calendari expositiu s’inicia a l’Espai Jove de Benigànim de l’1 a l’14 de desembre, li segueix l’Espai Social de Villores de el 2 a el 7 de desembre. De el 9 a l’14 de desembre, ‘Exili il·lustrat’ arriba a l’IES Oleana de Requena, de l’16 a l’21 de desembre a Casal Jove de Sueca i tanca a l’IES núm 1 de Requena de l’16 a l’21 de desembre.

‘Exili I · lustrat’ va néixer de la col·laboració de al Centre Cultural La Nau, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol a l’acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades a l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats en apropar tant aquesta exposició com la de ‘Noemtoqueselwhatsapp’ poden sol·licitar-telemàticament a través de la

Mes informació: consultar aquí

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*