L’exposició itinerant ‘Exili Il·lustrat’ de l’IVAJ estarà al febrer a Monserrat, Godelleta, la Pobla de Vallbona i Onda

Post també disponible en: Castellano

Consta de 36 il·lustracions de 36 personatges que van marxar a l’exili i sobre la situació actual de les persones refugiades
Centres educatius i entitats socials poden sol·licitar-la a través del web mimporta.info

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), mitjançant el programa ‘M’importa. Educació en Valors ‘, ha programat l’exposició’ Exili Il·lustrat ‘durant el mes de febrer a Monserrat, Godelleta, la Pobla de Vallbona i Onda.

De el 2 a el 8 de febrer arribarà a l’Institut d’Educació Secundària (IES) Alcalans a Monserrat; de el 9 a l’15 de febrer a la Biblioteca Municipal de Godelleta; de l’17 a el 26 de febrer a l’IES La Vereda de la Pobla de Vallbona i de l’18 a l’25 de febrer a al Casal Jove d’Onda.

La iniciativa ‘Exili Il·lustrat’se vincula amb la memòria democràtica i, a el mateix temps, convida a una reflexió sobre les persones refugiades a l’actualitat, que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes o de la fam.

L’exposició és una galeria de 36 vides dibuixades per 36 il·lustradors i il·lustradores dels més variats estils, que representen a personatges que van marxar a l’exili entre les que es troben Rafael Alberti, Manuel Azaña, Luis Buñuel, Clara Campoamor, Antonio Machado o Juan Negrín , entre d’altres.

La mostra, amb il·lustracions de cos sencer i dimensions gairebé reals, presenta a rellevants personalitats obligades a marxar d’Espanya i a refugiar-se en altres països.

Exili I · lustrat ‘va néixer de la col·laboració de Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, comissariada per MacDiego, com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria vides anònimes, que es van veure obligades a abandonar el territori espanyol a l’acabar la Guerra Civil.

A més, a través de la sèrie ‘M’importa d’Educació en Valors’, s’acompanya amb una guia didàctica explicativa de les biografies i de sensibilització sobre les persones refugiades a l’actualitat.

Ajuntaments, entitats socials, centres educatius i centres juvenils interessats en apropar tant l’exposició ‘Exili Il·lustrat’como’ Noemtoqueselwhatsapp ‘poden sol·licitar-telemàticament a través del web de el programa.

La programació de l’exposició itinerant està condicionada per la situació provocada per la COVID-19 i les mesures sanitàries vigents.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*