L’Hospital d’Alzira ja aplica la Rehabilitació Multimodal en més de 130 cirurgies de càncer colorectal a l’any

Post també disponible en: Castellano

Es tracta d’un programa de cures que acurta la recuperació del pacient i redueix en un 50% la seua estada hospitalària, respecte a la cirurgia tradicional

L’Hospital de la Ribera ha celebrat la seua V Jornada de Rehabilitació Multimodal a la qual han assistit més de 40 professionals

L’Hospital Universitari de la Ribera ja aplica el programa de Rehabilitació Multimodal en més de 130 cirurgies de càncer de còlon o recte a l’any. Així s’ha posat de manifest en el transcurs de la V Jornada de Rehabilitació Multimodal que, aquest matí, s’ha celebrat en centre alzireny.

 
Més de 40 professionals de Cirurgia Digestiva, Anestèsia i Infermeria han participat en aquesta Jornada amb l’objectiu d’actualitzar els últims avanços en aquest programa de cures, amb especial recalcament en l’important paper que exerceix l’anestèsia i la nutrició per a un postoperatori més còmode i ràpid del pacient.

 
Cal destacar que la Rehabilitació Multimodal és un conjunt d’estratègies dutes a terme abans, durant i després de l’operació (l’ús d’anestèsia epidural, l’ús de la cirurgia laparoscòpica, la nutrició precoç o la mobilització primerenca del pacient, entre altres), que permeten minimitzar el dolor i l’estrés postquirúrgic, i atenuar sensiblement les complicacions associades a aquestes operacions.

 
En paraules de la gerent de l’Hospital de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, “Alzira va ser uns dels primers centres sanitaris de tota Espanya a formar part del Grup Espanyol de Rehabilitació Multimodal (GERM), una societat mèdica que, actualment, conformen més de 50 hospitals, amb l’objectiu de difondre l’eficàcia clínica demostrada d’aquest programa i els beneficis per al pacient”.


En aquest sentit, segons el facultatiu del Servei de Cirurgia General i Digestiva de l’Hospital de la Ribera, Dr. Francisco Javier Blanco, “els pacients intervinguts seguint el programa de Rehabilitació Multimodal, presenten uns resultats terapèutics similars a la cirurgia tradicional, amb l’avantatge afegit per a ells d’un procés quirúrgic molt més confortable”.

 
Durant la seua ponència, Blanco també ha explicat que el centre alzireny participa, actualment, en 3 estudis nacionals multicèntrics capitanejats pel GERM, per a avaluar l’aplicació pràctica de diferents estratègies en el camp dels drenatges, nutrició enteral i supervivència a llarg termini.


Així mateix, al llarg de la Jornada s’ha fet balanç dels diferents protocols de rehabilitació multimodal que l’Hospital d’Alzira ha implantat, en els últims anys, per a cirurgies d’artrosis de genoll, cirurgies cardíaques o en pacients oncològics 

“Es tracta, en definitiva, de procediments més eficaços i avançats que ajuden a millorar les cures del pacient, amb l’objectiu d’augmentar la seua qualitat de vida”, ha conclòs la Dra. Fuster. 

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*