Post també disponible en:
Castellano
Des del Departament de Salut de la Ribera han volgut contestar a les acusacions realitzades aquest dimarts des del sindicat CSIF, entitat des de la qual han denunciat “la saturació que s’està produint en el servei d’Urgències de l’hospital d’Alzira, en el departament de salut de la Ribera”. La central sindical ha assegurat “que la decisió de tancar la zona creada per a atendre urgències respiratòries ha provocat que aquest matí hi hagués 29 pacients a l’espera de llit”.
Des de la Direcció de l’Hospital Universitari de la Ribera han explicat “que en els últims dies s’ha registrat un increment d’activitat d’Urgències i d’ingressos hospitalaris a l’Hospital d’Alzira, a causa de la major afluència de pacients amb patologia respiratòria greu (covid i no covid), tal com sol ocórrer tots els mesos d’hivern, especialment gener i febrer”.
“En el dia d’avui, hi ha 37 pacients en els boxs del Servei d’Urgències, perfectament atesos i en adequades condicions de confortabilitat i intimitat; a primera hora del matí s’havia sol·licitat l’ingrés de 24 d’aquests pacients, als quals ja se’ls ha anat assignant llit i que aniran pujant a planta, de manera progressiva, al llarg del dia”, han afegit des de l’hospital.
La zona de Respiratori a què fa referència el comunicat, “és una àrea que, des d’el mes d’octubre passat, s’utilitza per a administrar tractaments intravenosos a pacients no oncològics”, per la qual cosa “en moments puntuals de major pressió assistencial en Urgències, s’utilitza aquesta zona com a sala de preingrés per a pacients, amb la finalitat de mantenir les condicions de confortabilitat, intimitat i cures que reben en Urgències, però es deixa de destinar a aquest ús quan la pressió assistencial decau, mantenint el seu funcionament estructural com a zona de tractaments ambulatoris. La utilització permanent d’aquesta zona com a subsidiària del Servei d’Urgències, tal com se sol·licita en el comunicat, impossibilitaria administrar correctament els tractaments intravenosos als pacients no oncològics que diàriament els necessiten i els reben en aquesta àrea del centre alzireny”.
“Els tractament intravenosos són procediments mèdics cada vegada més utilitzats per les diferents especialitats mèdiques (Neurologia, Medicina Digestiva, Cirurgia Vascular, Cardiologia, Pneumologia, Alergología, Dermatologia, Oftalmologia, Endocrinologia, Medicina Interna i Reumatología), el temps de dispensació de la qual oscil·la entre els 30 minuts i les 7 hores, per la qual cosa és necessari comptar amb un espai adequat per a ells. Només l’any 2020, prop de 2.000 pacients van rebre aquest tipus de tractaments intravenosos no oncològics a l’Hospital de la Ribera”, han finalitzat des de la direcció de l’Hospital de la Ribera.
Be the first to comment