L’Hospital de Manises amplia les seues places MIR en l’especialitat d’UCI

Post també disponible en: Castellano

Manises compta ja amb acreditació de Ministeri de Sanitat per a Docència en les especialitats de Medicina Interna, Pediatria, Radiologia, Oftalmologia, Traumatologia, Medicina Familiar, Neurofisiologia i Urologia a la qual se suma la de Medicina Intensiva

En els centres del Departament es formaran el pròxim curs 24 metges i infermers interns residents en diferents especialitats

El Departament disposa des dels seus inicis d’una Unitat Docent que en 2019 va aconseguir l’acreditació per a Docència MIR i EIR en 4 especialitats, fins a les 9 actuals amb l’última incorporació d’UCI

El Departament de Salut de Manises continua ampliant les places MIR per a formar el pròxim curs a més professionals sanitaris. La recent notificació del Ministeri de Sanitat que acredita a l’Hospital universitari a impartir docència a Metges Interns Residents (MIR) en l’especialitat d’UCI permetrà a l’Hospital formar a un total de 24 professionals sanitaris especialistes el pròxim curs. D’aquesta manera, el centre hospitalari continua contribuint a la creació i formació de nous professionals sanitaris que s’incorporaran al servei públic de sanitat de la Comunitat Valenciana.

A més d’aquesta nova especialitat, el Departament de Salut de Manises compta amb les de Medicina Interna, Pediatria, Radiologia, Oftalmologia, Traumatologia, Medicina Familiar, Neurofisiologia i Urologia on ja s’estan formant en l’actualitat més d’una vintena de professionals sanitaris en les diferents especialitats d’infermeria i medicina. “No ens confonem en prendre la decisió, fa dos anys, d’apostar per la formació de postgrau. Els resultats obtinguts avalen l’encert i el treball de molts dels professionals dedicats a la docència”, destaca el gerent del Departament de Salut de Manises, el Dr. Ricardo Trujillo.

A més, el Dr. Trujillo afig que “la docència i la investigació són dos eixos fonamentals perquè el Departament col·labore activament amb la nostra societat en la formació de futurs professionals perquè el sistema sanitari públic valencià continue creixent quan més el necessita”, indica el Dr. Trujillo. En aquesta línia, ha afegit que “els MIR reben una formació integral, personalitzada i grupal i formaran part de la nostra activitat assistencial i investigadora”, conclou.

La formació, una prioritat

“En el Departament de Salut de Manises portem anys desenvolupant una organització enfocada a oferir formació a futurs professionals sanitaris. Les infraestructures i els resultats assistencials del centre ens situen com un centre atractiu perquè els professionals puguen desenvolupar ací la seua etapa d’especialització”, indica el doctor Trujillo.

Per al gerent del centre universitari, “la formació i la investigació és un eix estratègic del Departament de Salut de Manises per a col·laborar activament amb la nostra societat en la formació de futurs professionals perquè el sistema sanitari públic valencià continue sent una referència”.

Formació per a residents

Actualment, el Departament de Salut de Manises està formant als seus professionals sanitaris interns residents en el “Curs d’Urgències per a residents”, amb un ampli programa de continguts sobre les afeccions i/o situacions més habituals d’Urgències en el qual han participat un ampli ventall d’especialistes de tota la cartera de serveis del Departament de Salut, perquè “la formació dels Residents és una inversió en talent i professionalitat que és essencial perquè ells seran els professionals sanitaris del futur”, conclou Trujillo.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*