L’Hospital de Manises continua ampliant les seues acreditacions docents amb Farmàcia Hospitalària

Post també disponible en: Castellano

Aquesta acreditació se suma a les 11 especialitats acreditades – 8 en Medicina, 3 en Infermeria– amb 44 futurs mèdics i infermeres en formació

Des de 2014, l’hospital manisero ha rebut a més de 7.380 estudiants de disciplines sanitàries en pràctiques mostrant així el seu compromís amb la formació dels professionals sanitaris del futur

A més, l’àrea sanitària ha rebut des dels seus inicis a més de 321 residents provinents d’altres centres sanitaris per a realitzar rotatoris i formar-se amb els professionals de Manises

El Departament de Salut de Manises ha rebut per part del Ministeri de Sanitat del Govern d’Espanya l’acreditació per a Docència de Farmacèutics Interns Residents (FIR). El centre hospitalari, que en l’actualitat està formant a 44 professionals mèdics i d’infermeria interns residents, formarà a partir del pròxim any a professionals de farmàcia que havent aconseguit una plaça vulguen formar-se en l’àmbit hospitalari. 

El gerent de l’àrea sanitària, el Dr. Ricardo Trujillo, ha explicat que aquesta autorització suposa “un reconeixement a la nostra labor docent en la sanitat pública valenciana des de fa ja més de set anys”. A més, ha indicat que “des de 2019 l’hem format ja a 44 professionals sanitaris que s’incorporaran progressivament a un món laboral tan necessitat de recursos humans i aquesta és una de les aportacions que el Departament de Salut de Manises està deixant al sistema sanitari valencià”. 

I és que en l’actualitat el complex sanitari compta amb 11 especialitats acreditades: 8 en Medicina i 3 en Infermeria que s’han anat acreditant progressivament al llarg dels anys. Les especialitats amb les quals compta el Departament en medicina són les de Medicina Interna, Pediatria, Radiologia, Oftalmologia, Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia, Medicina Familiar i Comunitària, Neurofisiologia, Urologia, Medicina Intensiva i Ginecologia i Obstetrícia. A més, en Infermeria les especialitats són les d’Infermeria Familiar i Comunitària, Pediatria, Ginecologia i Obstetrícia. A aquestes s’uneix l’especialitat de Farmàcia Hospitalària. 

Així, el Departament de Salut de Manises ha anat configurant-se com a centre de referència en docència a nivell nacional. Mostra d’això és que des dels seus inicis l’àrea sanitària ha rebut més de 321 residents provinents d’altres centres sanitaris per a realitzar rotatoris i formar-se amb els professionals de Manises. “Aquests professionals que desitgen formar-se temporalment en el nostre centre sanitari és el resultat de tot l’esforç i dedicació que exerceixen els nostres professionals perquè l’aprenentatge siga dinàmic, integral i posant en el centre sempre als pacients que són la nostra motivació”, ha indicat Trujillo. 

La docència, una prioritat

A més de les especialitats acreditades, el Departament de Salut de Manises continua formant any rere any a estudiants de grau, postgrau i centres de formació. De fet, des dels seus inicis, més de 7.388 estudiants de medicina, infermeria, odontologia, formació professional sanitària, fisioterapeutes o alumnes procedents d’altres disciplines de diferents universitats de la Comunitat Valenciana han realitzat pràctiques formatives en el Departament.

D’aquesta manera, en els últims anys, l’Àrea de Salut de Manises s’ha consolidat com a centre de referència en la formació sanitària en la Comunitat Valenciana. Sobre aquest tema, el gerent del departament, el Dr. Ricardo Trujillo, assegura que “el nostre objectiu és continuar augmentant l’acreditació d’unitats perquè el sistema sanitari públic valencià continue sent una referència”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*