L’Hospital de Manises és el centre públic valencià amb menor temps de demora per a cirurgies ortopèdiques i traumatologia 

Post també disponible en: Castellano

L’àrea de salut de Manises lidera el rànquing de la Comunitat Valenciana amb menys espera per a accedir a aquesta mena d’intervencions

El centre sanitari compta amb un circuit ràpid en el qual actua un equip multidisciplinari per a operar fractures de maluc en menys de 48 hores a pacients majors que han caigut, i que l’any passat va operar 340 fractures

En els últims 14 anys, l’Hospital de Manises ha realitzat 49.700 operacions a través del servei de Traumatologia, que compta amb el guardó ‘Premis Hospitals TOP 20’ en aquesta categoria, atorgat cada any per IQVIA Healthcare 

L’Hospital de Manises se situa com a centre hospitalari públic amb menor temps d’espera per a sotmetre’s a operació de qualsevol tipus en la Comunitat Valenciana. Els prop de 200.000 habitants del departament de salut de Manises són els que menys han d’esperar per a sotmetre’s a cirurgies, amb una demora mitjana de 39 dies, enfront dels 87 dies d’espera que com a mitjana es tarda a accedir en la resta d’hospitals de la Comunitat. 

Aquesta espera generalitzada de quasi tres mesos es dispara per a les intervencions en Traumatologia, amb una demora als hospitals valencians de 101 dies. En canvi, a l’Hospital de Manises l’espera per a sotmetre’s a una cirurgia ortopèdica i de traumatologia se situa en pràcticament la meitat. 

A més, quan es parla d’unes certes intervencions com les pròtesis de maluc, per a aquesta intervenció traumatològica cal esperar de mitjana 119 dies. També l’espera per a una pròtesi de genoll és més llarga (116 dies) o 96 per a les artroscòpies, segons dades de la Conselleria del mes de gener. Aquests temps són sensiblement inferiors en l’àrea de salut de Manises. 

“L’accessibilitat als centres del departament de salut és un indicador clar de la qualitat assistencial que reben els nostres pacients així com de l’esforç i la professionalitat del nostre personal, per això ha sigut sempre una prioritat”, ha explicat Ricardo Trujillo, gerent del Departament de Salut de Manises. 

S’ha observat que si els pacients amb fractura de maluc són operats al més prompte possible des del seu ingrés, milloren el seu pronòstic, la recuperació i posterior mobilitat. El percentatge de pacients intervinguts abans de les 48 hores és un indicador de qualitat assistencial acceptat i avaluat per la major part de sistemes de salut europeus. 
Davant aquesta situació, l’Hospital de Manises ha desenvolupat un circuit d’atenció urgent per a aquesta mena de fractures que permet que un equip multidisciplinari de professionals atenga aquestes fissures en un termini màxim de 48 hores. El perfil de pacient és de persona major que, després de patir una caiguda, es trenca el maluc. Entra per urgències i el que en altres hospitals pot tardar alguns dies a operar-se, ací s’opera en menys de 48 h. L’any passat es van operar 340 fractures a través d’aquest circuit ràpid.
Tècnica innovadora per a cirurgies

El servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del Departament de Salut de Manises està compost per un ampli equip de traumatòlegs, cirurgians ortopèdics i metges amb experiència en patologia de l’aparell locomotor. En els últims catorze anys aquest Servei ha realitzat més de 49.700 operacions, de les quals quasi 10.000 corresponen a genolls i prop de 5.000, a malucs. 

En aquest sentit, l’Hospital ha realitzat en l’últim any i el que portem de 2023 més de 400 operacions de maluc, una de les intervencions més delicades sobretot per a la població d’edat més avançada, a través d’un programari de planificació preoperatòria que permet adaptar la tècnica quirúrgica a l’anatomia de cada pacient.

Es tracta d’un sistema que ajuda a l’adaptació de la pròtesi (de genoll o maluc) en el pacient de la manera més ajustada i natural possible, clau per a evitar imprecisions i encaixar la pròtesi en el lloc idoni.

“En les operacions de pròtesis de maluc o genoll es requereix mesurar amb gran exactitud eixos, superfícies i espais articulars i col·locar la pròtesi de la manera més adequada per al pacient”, explica el doctor Pablo Cañete, cap de servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital de Manises.  

Aquest sistema ajuda a aconseguir el millor resultat possible en pròtesi de maluc i d’altres tipus. Amb aquesta tècnica, els metges que intervenen en l’operació poden visionar en una pantalla cada pas i valorar amb més detall què significaria la col·locació de l’implant en el resultat final.

Aquesta tecnologia permet aconseguir el posicionament òptim dels components en un percentatge major que en les cirurgies amb la metodologia tradicional. “Per això, a l’Hospital de Manises apostem per oferir a les persones un tractament integral dels seus problemes, realitzant un abordatge multidisciplinari on facultatius de diferents especialitats intervenim amb la finalitat d’aconseguir una atenció personalitzada i eficaç als nostres pacients”, explica el doctor Cañete.

Un servei capdavanter a la Comunitat Valenciana

L’Hospital de Manises compta amb el guardó Premis Hospitals TOP 20 atorgats cada any per IQVIA Healthcare en la categoria de Traumatologia. Aquest reconeixement premia als millors hospitals del país i reconeix els patrons de bones pràctiques.

“El nostre objectiu és continuar treballant per a cuidar de les persones. Per a l’hospital aquest premi suposa un impuls per a fer les coses millor cada dia, per a continuar atenent tots els pacients amb els mateixos nivells de qualitat, excel·lència i accessibilitat amb què el fem des de fa ja més d’una dècada”, ha explicat el gerent, Ricardo Trujillo.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*