L’Hospital de Manises estrena zona lúdica per als xiquets en consultes externes de pediatria

Post també disponible en: Castellano

L’actuació s’ha realitzat en una àrea de quasi 90 metres quadrats i pretén fer l’estada dels pacients pediàtrics i les seues famílies el més agradable possible

Aquesta nova zona de gaudi beneficiarà als aproximadament 13.000 xiquets i adolescents que són atesos anualment en pediatria

L’especialitat de Pediatria de l’Hospital manisero, que gaudeix d’atenció pediàtrica urgent les 24 hores, compta amb la doble acreditació per a especialització MIR i EIR, sent el primer hospital de la Comunitat obtindre l’acreditació per a impartir docència a Infermeres Internes Residents

El centre sanitari ha sigut guardonat en dues ocasions pels premis Best Spanish Hospital Awards (BHS) com a millor hospital general i de referència a nivell nacional en l’àrea matern-infantil

Millorar la interacció amb els xiquets, xiquetes i adolescents que acudeixen a l’Hospital, així com de les seues famílies, proporcionant-los un espai còmode i acollidor, pensat per als més xicotets, que els permeta desconnectar de la rutina hospitalària mentre esperen a ser atesos. Aquest és l’objectiu del nou espai lúdic que l’Hospital de Manises acaba d’estrenar en l’àrea de pediatria.

El nou espai s’ha creat en la zona d’espera de consultes de l’àrea de pediatria, una zona de quasi 90 metres quadrats en la primera planta de l’Hospital i s’ha dotat de la màxima calidesa amb diversos jocs. Aquests jocs pretenen estimular la capacitat cognitiva dels més xicotets, fugint de les pantalles i dels passatemps més tecnològics. 

A més, la zona de les pròpies consultes s’ha ambientat en temàtiques adaptades als més xicotets, de manera que la decoració també resulte més amable per als menors. Entre la decoració adaptada, s’han instal·lat missatges per a fomentar hàbits saludables entre els més joves.

“La nostra intenció és continuar cuidant de la salut dels més xicotets i de les seues famílies. Volem fer que l’estada hospitalària dels xiquets siga més agradable i no la visquen com una cosa hostil”, explica el gerent del Departament de Salut, el Doctor Ricardo Trujillo. Es tracta d’una iniciativa que s’emmarca en un Pla d’Humanització que ha dissenyat el Departament de Salut de Manises i amb el qual es pretén avançar cap a una atenció més pròxima i càlida.

El pacient, en el centre

De les activitats que es poden dur a terme en aquesta nova zona, com a lloc de distensió i esplai, podran beneficiar-se ja els aproximadament 13.000 xiquets i adolescents que són atesos anualment en pediatria. Des de la seua posada en marxa en 2009, l’Hospital manisero ha atés 137.104 infants.

La humanització d’espais i de l’assistència sanitària està molt present en les activitats que es duen a terme a l’Hospital. Amb el nou espai, el Departament de Salut de Manises fa un pas més de cara a la humanització de l’atenció sanitària, una de les línies estratègiques de l’hospital, i en la cura del benestar emocional dels pacients pediàtrics. 

L’especialitat de Pediatria de l’Hospital manisero, que gaudeix d’atenció pediàtrica urgent les 24 hores, va ser la primera de la Comunitat Valenciana a obtindre l’acreditació del Ministeri  de Sanitat per a impartir docència a Infermeres Internes Residents (EIR). Aquesta especialitat de pediatria compta també amb l’acreditació per a MIR. 

A més, el centre sanitari ha sigut guardonat en dues ocasions pels premis Best Spanish Hospital Awards (BHS) com a millor hospital general i de referència a nivell nacional en l’àrea matern-infantil. Aquests guardons tenen com a objectiu avaluar la qualitat assistencial i funcionament dels centres sanitaris i les seues àrees mèdiques específiques. 

En aquest sentit, cal recordar que l’Hospital de Manises va ser guardonat també amb el premi TOP 20 en la Gestió Hospitalària Global i en les Àrees de la Dona, que contempla l’especialitat de Pediatria, entre altres. Aquest guardó posa en valor la labor assistencial i el treball realitzat pels professionals del centre en l’atenció a pacients.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*