L’hospital de Manises reconeix el CEE Mare de Déu de l’Esperança de Xest com el “Col més saludable”

El concurso fomenta hábitos saludables como la práctica de ejercicio físico y una alimentación equilibrada.
El concurso fomenta hábitos saludables como la práctica de ejercicio físico y una alimentación equilibrada.

Post també disponible en: Castellano

El CEIP Tierno Galván de Godelleta i el CEIP Pintor Sorolla de Yátova han rebut els dos accèssits d’aquest concurs que organitza el Departament de Salut de Manises

El CEE Mare de Déu de l’Esperança de Xest ha estat premiat com el “Cole més saludable” per l’Hospital de Manises en la tercera edició d’aquest concurs que reconeix el foment d’hàbits saludables, la promoció d’una dieta equilibra o l’aposta per l’exercici físic per part dels alumnes i professors dels col·legis del Departament de Salut de Manises. El CEIP Tierno Galván de Godelleta i el CEIP Pintor Sorolla de Yátova han rebut els dos accèssits com a finalistes del concurs.

La presidenta de la Comissió de Promoció de la Salut de l’Hospital de Manises, Mercedes Fernández, ha destacat “el compromís de tots els centres escolars del Departament per fomentar i conscienciar entre els alumnes, professors i pares hàbits saludables per prevenir el sobrepès i l’ obesitat, un problema que ens ha de preocupar com a societat per l’augment del percentatge de menors amb aquest problema que a més pot comportar altres patologies com diabetis o riscos cardiovasculars, entre d’altres “.

En aquesta edició del “Cole Saludable” han participat 10 centres educatius de tot el Departament. Aquesta iniciativa destaca al centre educatiu que amb més interès i perseverança ha promogut les bones pràctiques saludables durant el curs escolar de 2018/2019 a través de propostes basades en l’adopció d’una dieta equilibrada i saludable i la pràctica regular d’activitat física a les escoles d’educació primària. Mercedes Fernández ha agraït la participació dels centres educatius “que ens han demostrat que el foment d’hàbits saludables és una prioritat en el seu programa formatiu”.

El premi valora a aquell centre que ha presentat la Memòria d’activitats més completa, en què es recullin totes les iniciatives realitzades al centre escolar per impulsar entre els seus alumnes hàbits de vida saludables. La responsable de la Comissió de Promoció de la Salut de l’Hospital de Manises ha posat en valor la importància de l’educació per a la salut per a la qual és fonamental “la col·laboració estreta de tots els organismes que treballem en els àmbits de la salut i els educatius per aconseguir responsabilitzar a l’alumne i preparar-lo perquè adopti un estil de vida el més sa possible i unes conductes positives de salut “.

El col·legi més saludable rep un premi de 2.000 euros i els centres que han obtingut l’accèssit 1.000 euros cadascun per a l’adquisició de material esportiu. El Departament de Salut de Manises lliurarà en els pròxims dies els guardons als centres educatius premiats en un acte que comptarà amb la presència de diferents esportistes.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*